Ostali sportovi

Toni Đerona: Bolno je izgubiti ovakvu utakmicu

Komentari

Autor: Euronews

15/01/2023

-

21:35 >> 22:38

Toni Đerona: Bolno je izgubiti ovakvu utakmicu
Toni Đerona - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Rukometna reprezentacija Srbije je poražena od Nemačke sa 34:33 na drugoj utakmici Svetskog prvenstva.

Selektor "Orlova", Toni Đerona, bio je razočaran nakon poraza, ali je sportski čestitao protivniku i dodao da je ishod bio potpuno opravdan:

"Pre svega čestitke igračima i stručnom štabu Nemačke na pobedi. Bolno je izgubiti ovakvu utakmicu, ali moramo biti realni prema sebi. Drago mi je što smo uspevali da se vratimo iz zaostatka, naročito u drugom poluvremenu, ali nismo uspeli da preokrenemo. Uz sve to, ostali smo i bez Vejina, važnog igrača u rosteru, koji neće moći da igra u nastavku prvenstva zbog povrede", rekao je on na konferenciji, pa istakao da je protivnički golman pravio razliku:

"Golman Nemačke je napravio razliku, imali smo dobre šanse preko pivota, krila i sedmeraca, a on je sve to branio. Nemačka je vodila tokom celog meča i zaslužili su ovu pobedu".

Strelac sedam pogodaka za Srbiju, Lazar Kukić, takođe je čestitao Nemcima na pobedi:

"Utakmica je bila veoma teška, naročito fizički. Borili smo se svih 60 minuta, ali to nažalost nije bilo dovoljno da dođemo do pozitivnog rezultata. Iako smo imali svoje šanse, nismo uspeli da ih iskoristimo i Nemačka je zasluženo pobedila".

O prolasku u narednu rundu takmičenja odlučivaće meč 3. kola protiv Katara.

Komentari (0)

Sport