Ostali sportovi

Svetsko prvenstvo za rukometaše: Oslabljena Srbija protiv Katara

Komentari

Autor: Euronews

17/01/2023

-

12:26

Svetsko prvenstvo za rukometaše: Oslabljena Srbija protiv Katara
Toni Đerona - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Rukometna reprezentacija Srbije odigraće od 20.30 časova (TV Arena 3 Premium) utakmicu 3. kola grupne faze na Svetskom prvenstva u Poljskoj i Švedskoj protiv selekcije Katara.

"Orlovi" u ovaj meč ulaze bez beka Predraga Vejina, koji se povredio na susretu protiv Nemačke i za njega je ovo SP završeno.

"Želeo bih da se zahvalim svima na podršci, veoma mi je žao što me sreća nije poslužila da pomognem ovoj sjajnoj reprezentaciji, jer zajedno sa njima bih ostavio srce na terenu. Ali biću uz njih svim srcem, što očekujem i od vas, da im pomognemo u pravljenju što boljeg rezultata na ovoj planetarnoj smotri rukometa. Nadam se brzom povratku u moj klub, pa onda u nove pobede do sledećeg velikog takmičenja. Dečački san započet posle prvog treninga u mom Apatinu je sada odložen, do sledeće prilike. Idemo momčine, napred Srbija", poručio je Vejin.

S druge strane, selektor Toni Đerona će moći da računa na opravljenog golmana Dejana Mirosavljeva koji je dobio dozvolu da igra i on će biti veliko pojačanje u večerašnjem duelu.

"Poznajem igrače Katara, oni su izuzetno ozbiljna ekipa. Najveća snaga njihovog tima je timska igra. Pripremaju ovo prvenstvo od avgusta prošle godine, biće jako teško pobediti ih, ali ja verujem u ovu ekipu i pokazali smo da možemo sa svima da se nosimo i svakoga da pobedimo. I sinoć je ekipa bila blizu pobede. Borbenost i kvalitet Srbije su neupitni", kaže selektor Đerona.

Komentari (0)

Sport