Ostali sportovi

Argentina zakazala duel sa Srbijom u drugoj fazi: "Orlovi" će igrati još sa Norveškom i Holandijom

Komentari

Autor: Euronews

17/01/2023

-

19:42

Argentina zakazala duel sa Srbijom u drugoj fazi: "Orlovi" će igrati još sa Norveškom i Holandijom
Argentina zakazala duel sa Srbijom u drugoj fazi: "Orlovi" će igrati još sa Norveškom i Holandijom - Copyright Tanjug/AP Photo/Piotr Hawalej

veličina teksta

Aa Aa

Rukometaši Argentine su posle dva poraza u grupi F od Norveške i Holadnije nadigrali Makedoniju 35:26 (18:11, 17:15) i tako uhvatili poslednji autobus koji ih vodi u drugu fazu Svetskog prvenstva za rukometaše koje se održava u Švedskoj i Poljskoj.

Sada je izvesno da će se Srbija u drugoj fazi takmičenja sastati sa Norveškom, Holandijom i Argentinom.

Ključnu prednost Argentinci su napravili pri kraju prvog poluvremena kada su poveli čak sedam razlike, što je bila nedostižna prednost za Makedonce koji prvenstvi završavaju bez bodova.

Argentina je Srbiju pobedila u meču za 17. mesto 2019. godine, a zanimljivo je da je 2021. na SP nadigrala veoma kvalitetan sastav Hrvatske, a tada su u odlučujućem duelu za plasman u četvrtfinale poraženi od Katara. Nema sumnje da je južnoamerička selekcija ozbiljan protiv koga "orlovi" neće moći da se opuste. 

Što se riče grupe E u kojoj je i Srbija, rukometaši Nemačke ubedljivo su nadigrali Alžir 37:21 i tako potvrdili prvo mesto.

Od samog starta duela Nemačka je jasno stavila do znanja rivalu da će prvu fazu takmičenja završiti sa sve tri pobede. Nemci su ukupno u uvodna tri duela postigli 102 gola, što je u proseku veoma efikasnih 34 po meču. Upravo je toliko golova Nemačka postigla protiv Srbije u drugom kolu.

U grupi E za drugo mesto boriće se Srbija i Katar od 20.30 na TV Arena 3 Premium.  

Komentari (0)

Sport