Ostali sportovi

Srbija sačuvala nadu za četvrtfinale SP: Opravdana uloga favorita protiv Argentine

Komentari

Autor: Euronews

21/01/2023

-

17:06 >> 17:11

Srbija sačuvala nadu za četvrtfinale SP: Opravdana uloga favorita protiv Argentine
Srbija sačuvala nadu za četvrtfinale SP: Opravdana uloga favorita protiv Argentine - Copyright Tanjug/AP Photo/Piotr Hawalej

veličina teksta

Aa Aa

Rukometaši Srbije pobedili su Argentinu 28:22 (12:10) u drugom kolu Grupe 3 Svetskog prvenstva i tako sačuvali nade za plasman u četvrtfinale takmičenja, koje se održava u Švedskoj i Poljskoj.

Da bi se izabranici Tonija Đerone našli među osam najboljih selekcija, potrebna je pobeda i nad Holandijom, sa kojom se "orlovi" sastaju u narednom kolu, kao i da Nemačka izgubi dva preostala meča u Grupi protiv Norvežana i "lala".

Uz to, u igri je plasman na olimpijske kvalifikacije, a da bi se Srbija našla među potencijalnim učesnicima na smotri u Parizu 2024. godine, potrebno je da ekipa Tonija Đerone osvoji šest bodova u Grupi uz što veću gol-razliku. U tom pohodu, najveći rival biće Slovenija, koja poput Srbije ima četiri boda, ali i +17. "Orlovi" sa druge strane imaju gol razliku +12.

Posledice umora i razočarenja zbog rezultata ostvarenih u prethodnom delu takmičenja, ostavile su danak u igri Srbije u prvom poluvremenu. Loša komunikacija u odbrani i veliki broj promašaja u napadu, dalo je krila borbenim "gaučosima", u prvom delu igre. U nekoliko navrata imali su gol prednosti, pre svega zahvaljujući Lombardiju i Martinezu, koji su dugo bili nerešiva enigma za "orlove".

Međutim, Srbija je uprkos nešto slabijoj igri, uspela da ode na poluvreme sa dva gola prednosti (12:10), da bi u nastavku utakmice u potpunosti preokrenula meč. Mali predah kao da je prijao izabranicima Tonija Đerone, koji su zaustavili nalete krila "gaučosa" i zahvaljujući dobroj igri u tranziciji, uspeli da zabeleže važnu pobedu.

Fenomenalan u napadu bio je Bogdan Radivojević sa šest golova, u stopu ga je pratio Miloš Orbović sa četiri, dok su Marko Milosavljević i Vanja Ilić postigli po tri. Na drugoj strani Francisko Lombardi postigao je čak devet pogodaka, dok je Ramiro Martinez završio meč sa pet.

Srbija će utakmicu protiv Holandije odigrati za dva dana od 18 časova, a taj susret možete pratiti u direktnom prenosu na kanalima TV Arene sport

GRUPA 3, 2. kolo

Srbija – Argentina 28:22 (12:10)

Katar – Norveška 18.00
Holandija – Nemačka 20.30

 

Standings provided by Sofascore

 

Komentari (0)

Sport