Ostali sportovi

Toni Đerona: Svih 16 igrača je bilo na terenu i svi su dali doprinos

Komentari

Autor: Tanjug

21/01/2023

-

21:20

Toni Đerona: Svih 16 igrača je bilo na terenu i svi su dali doprinos
Toni Đerona - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Rukometaši Srbije pobedili su danas selekciju Argentine 28:22 (12:10) u drugom kolu grupe 3 Svetskog prvenstva u Poljskoj i Švedskoj.

"Želeo bih da čestitam igračima jer je ova današnja pobeda više nego ikada do sada izgrađena kolektivno", izjavio je selektor muške rukometne reprezentacije Srbije Toni Đerona nakon utakmice sa Argentinom.

Nije sve išlo glatko protiv "gaučosa", istrošili su se rukometaši Srbije u prethodnom duelu sa Norveškom. Na tom meču imali su pet golova prednosti u 40. minutu, na kraju su poraženi i verovatno elimnisani iz daljeg takmičenja na turniru.    

"Imali smo težak početak utakmice, mnogo smo energije potrošili u prethodnoj utakmici. Svi su pomogli, od prvog do poslednjeg. Svih 16 igrača je bilo na terenu i svi su dali doprinos. Morate da znate da igrate i dobijate ovakve mečeve, nisu lagani, nisu ni najlepši za gledanje, ali zadovoljni smo. Bili smo veoma dobri u odbrani, a u drugom poluvremenu smo uspeli da pronađemo i više rešenja u napadu“, izjavio je Đerona.

Levi bek reprezentacije Srbije Ilija Abutović istakao je da je ekipa u prvom poluvremenu igrala bez energije.

“Utakmica sa Norveškom je ostavila traga, bila je iscrpljujuća. Napad je bio slabiji. U svlačionici smo se dogovorili par stvari, znali smo da je svaki gol bitan. Bilo je bolje u nastavku. Moglo je da bude plus osam, šteta. Imali smo napad, nespretno smo izgubili lopti i na kraju je bilo samo šet golova razlike. Imamo dan odmora da se osvežimo. Znamo da će biti teže protiv Holandije, ali verujem u ovaj tim i nadam se trijumfu", zaključio je Abutović.

Komentari (0)

Sport