Ostali sportovi

Toni Đerona: Želim da čestitam svojim igračima

Komentari

Autor: Euronews

23/01/2023

-

22:54

Toni Đerona: Želim da čestitam svojim igračima
Toni Đerona - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Rukometaši Srbije pobedili su danas selekciju Holandije 32:30 (15:17) u okviru trećeg kola grupe 3 Svetskog prvenstva u Poljskoj i Švedskoj, ali nisu prošli u narednu fazu takmičenja.

Reprezentacija Srbije je pobedom zauzela 11. mestu na prvenstvu i tim plasmanom nije uspela da izbori kvalifikacije za Olimpijske igre u Parizu. 

Novu šansu rukometaši će imati na Evropskom prvenstvu naredne godine u Nemačkoj.

"Želim da čestitam svojim igračima jer na kraju, pokazali su kao i u utakmici protiv Argentine da su ovi rezultati pobeda kolektiva", izjavio je selektor rukometne repezentacije Srbije Toni Đerona nakon utakmice sa selekcijom Holandije, a potom dodao:

"Imali smo puno problema sa njihovom brzom kretnjom, imamo krupne igrače koji nisu tako brzi kao oni. U nekim trenucima bilo je jako teško održati njihov tempo. Vreme među igračima je bilo dobro podeljeno, Milosavljević i Milosavljev su bili odlični večeras, ali zasluge idu i Cupari za odbranjen penal, Vanji Iliću za ukradenu loptu i svim ostalim igračima koji su svojim trudom omogućili veoma važnu pobedu bez obzira koliko su vremena proveli na terenu", istakao je Đerona.

Komentari (0)

Sport