Ostali sportovi

Danska i Španija u polufinalu SP: Neverovatan propust Norveške u finišu meča

Komentari

Autor: Euronews

25/01/2023

-

20:34 >> 21:51

Danska i Španija u polufinalu SP: Neverovatan propust Norveške u finišu meča
Danska i Španija u polufinalu SP: Neverovatan propust Norveške u finišu meča - Copyright Tanjug/AP Photo/Piotr Hawalej

veličina teksta

Aa Aa

Rukometaši Danske i Španije obezbedili su plasman u polufinale 28. izdanja Svetskog prvenstva, koje se ove godine održava u Švedskoj i Poljskoj.

Danska je prethodno bez većih problema opravdala ulogu favorita protiv Mađarske 40:23 (21:12) i nastavila neverovatnu seriju od 26 utakmica bez poraza na najvećoj svetskoj smotri. Sa druge strane, Španija je imala dosta teži zadatak protiv Norveške, ali je na kraju ipak uspela da slomi otpor skandinavske reprezentacije nakon dva produžetka i prave drame - 35:34 (12:13).

Naime, posle odlične realizacije Kristijana Salivena, Norveška je u poslednji minut regularnog dela ušla sa golom prednosti (25:24) i bila na pragu pobede. Španci su ubrzo prokockali posed i taman kada se očekivala pobeda Skandinavaca, sudije iz Slovenije su im oduzele loptu zbog pasivnog napada, a "crvena furija" je preko Danijela Dušebaeva izborila produžetak u neverovatnom stilu (25:25).

Nastavak utakmice doneo nam je izjednačenu igru obe ekipe, uz nešto veću inicijativu "crvene furije", gde se naročito istakao golman Gonzalo de Vargas sa nekoliko sjajnih intervencija. Tokom produžetaka igrao se gol za gol. Niko nije imao prednost veću od dva pogotka do poslednjeg zvižduka, da bi u finišu Danijel Dušebaev doneo ključnu vođstvo Špancima.

Ovaj put, Norveška je ušla u poslednji minut sa golom zaostatka (35:34), ali nije uspela da izbori penale. Kristijan Bjornsen, koji je sa devet pogodaka bio najefikasniji na utakmici, promašio je poslednji šut, a "crvena furija" je ostala neporažena u duelima sa Skandinavcima i peti put u poslednje 22. godine.

Najefikasniji u pobedničkom taboru bili su Angel Perez i Aleks Dušebaev sa po sedam golova, dok su listu strelaca Norveške predvodili Kristijan Bjornsen i Sebastijan Barthold sa devet, odnosno osam pogodaka.

Sve utakmice četvrtfinala, kao i završnicu Svetskog prvenstva, možete u direktnom prenosu pratiti na TV Arena sport.  

SP u rukometu

Četvrtfinale, danas

Danska - Mađarska 40:23 (21:12)

Norveška - Španija 34:35 (13:12)

Francuska - Nemačka 20.30 (TV Arena sport 1)

Švedska - Egipat 20.30 (TV Arena sport 5)

Za plasman od 5. do 8. mesta

Polufinala 27. januara

Polufinale SP (27. januar)

Francuska/Nemačka - Švedska/Egipat

Norveška/Španija - Danaska/Mađarska

Meč za sedmo mesto - 29. januara 13.00

Meč za peto mesto - 29. januara 15.30

Meč za Treće mesto - 29. januara 18.00

Finale

Stokholm, 29. januar - 20.30

Komentari (0)

Sport