Ostali sportovi

Danska treći put za redom u finalu Svetskog prvenstva u rukometu

Komentari

Autor: Euronews

27/01/2023

-

19:47

Danska treći put za redom u finalu Svetskog prvenstva u rukometu
Danska - Španija - Copyright Tanjug/(AP Photo/Piotr Hawalej)

veličina teksta

Aa Aa

Rukometaši Danske plalsirali su se u finale Svetsko prvenstva pobedom nad Španijom 26:23 (15:10) i imaće priliku da se po treći put za redom popnu da osvoje titulu.

Jedan od junaka u pobedi bio je golman Niklas Landin, na 40 sekundi pre kraja Španci mogli iz sedmerca da smanje na 25:24, međutim, prekaljeni čuvar mreže zaustavio je šut Solea i sprečio dramu.   

U timu aktuelnih vladara planete sve je funkcionaisalo besprekorno do 40. minuta. U tom momentu Mikel Hansen je realizovao sedmerac za 20:15. 

Pet golova viška Danca su imali i na poluvremenu (15;10) do kojih su stigli serijom od 4:0 u poslednjih pet minuta prvog dela.

Onako kako je Dance podigao njihov čuvar mreže Landin, na drugoj strani učinio je De Vargas Moreno u kriznim trenucima i ono što je za većinu rukometnih selekcija bezizlazna situacija kada Danska ima plus pet, ne važi i za Španiju.  

Odbrane De Vargasa pokrenule su "furiju" i prednost rivala u 47. minutu se istopila na "minus 1" (20:19).

   
Finiš je međutim, protekao u znaku dvostrukog svetskog prvaka, koji u odbrani trona čeka pobednika iz duela Švedska  -Francuska.

U pobedničkoj ekipi najefikasniji je bio Simon Pitlik sa šest i Magnus Saugstrup sa pet pogodaka, dok je golman Landin zabeležio 15 odbrana.

Golman Španaca De Vargas upisao je 14 odbrana, a najefikasniji je bio Aleks Dušebajev sa opet golova.  

Komentari (0)

Sport