Ostali sportovi

Evropsko prvenstvo u veslanju 2025. godine će se održati u Beogradu

Komentari

Autor: Euronews

18/02/2023

-

10:41

Evropsko prvenstvo u veslanju 2025. godine će se održati u Beogradu
Evropsko prvenstvo u veslanju 2025. godine će se održati u Beogradu - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Posle Svetskog prvenstva, Beograd će biti domaćin još jednog velikog veslačkog takmičenja, jer je Evropski bord Svetske veslačke federacije doneo odluku da se Evropsko prvenstvo u veslanju 2025. godine održi u Srbiji, na Adi Ciganliji u Beogradu

Svetska veslačka federacija je o odluci Evropskog borda obavestila Veslački savez Srbije i tom prilikom mu čestitala na dobijanju organizacije Evropskog prvenstva u veslanju. Kako je najavljeno, Svetska veslačka federacija će u narednim danima intenzivirati komunikaciju sa Veslačkim savezom Srbije kako bi se što pre obezbedile garancije Republike Srbije i Grada Beograda za nesmetanu organizaciju i održavanje najznačajnijeg veslačkog takmičenja na Starom kontinentu.

Evropsko prvenstvo u veslanju 2025. godine će se održati od 29. maja do 1. juna, a očekuje se da će na tom takmičenju učestvovati oko 600 veslača i veslačica uz koje će biti 300 trenera i drugog pratećeg osoblja nacionalnih timova iz blizu 40 evropskih država.

Uzimajući u obzir iskustvo organizacije veslačkih takmičenja, Veslački savez Srbije je uveren da će Adu Ciganliju tokom tog četvorodnevnog takmičenja posetiti nekoliko hiljada posetilaca i ljubitelja veslačkog sporta iz Srbije i inostranstva.

Inače, Srbija, odnosno Beograd biće ove godine domaćin Svetskog prvenstva u veslanju koje će se od 3. do 10. septembra održati na Savskom jezeru na Adi Ciganliji. To je ujedno i kvalifikaciono takmičenje za veslače i veslačice iz celog sveta za učešće na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine, te se očekuje da na Svetskom prvenstvu u veslanju ove godine u Beogradu učestvuje blizu 1.500 takmičara iz oko 70 država.

Komentari (0)

Sport