Ostali sportovi

Island, Mađarska i Crna Gora rivali rukometašima Srbije na EP u Nemačkoj 2024. godine

Komentari

Autor: Euronews

10/05/2023

-

18:40

Island, Mađarska i Crna Gora rivali rukometašima Srbije na EP u Nemačkoj 2024. godine
Island, Mađarska i Crna Gora rivali rukometašima Srbije na EP u Nemačkoj 2024. godine - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Rukometaši Srbije uverljivo su obezbedili plasman na Evropsko prvenstvo u Nemačkoj (10. - 28. januar 2024), a danas su u Dizeldorfu saznali i ime rivala u Grupi "C": Island, Mađarska i Crna Gora. Prvi meč "orlovi" će igrati 12. janara protiv Islanda, dva dana kasnije se sastaje sa Mađarskom, a 16. januara sa Crnom Gorom.

Izabranici Tonija Đerone bili su u trećem jakosnom šeširu pri žrebu koji je bio delimično dirigovan jer je šest selekcija unapred bilo rangirano. Bivši frabncuski as Žoel Abati, koji je izvlačio selekcije iz trećeg šešira bio je srećne ruke za "orlove" i poslao ih je u Grupu "C" na megdan Islandu, Mađarskoj i Crna Gora. Mečevi se ugraju u olimpijskoj hali u Minhenu.

Evropsko prvenstvo održava se od 10. do 28. januara 2024. godine u šest gradova Nemačke (Dizeldorf, Keln, Berlin, Hamburg, Manhajm i Minhen), a 24 selekcije su smeštene u šest grupa sa po četiri ekipe. Dve prvoplasirane odlaze u drugi krug sa dve grupe od po šest selekcija. Po dve najbolje će u polufinale, trećeplasirani će igrati za peto mesto.

Prvenstvo 10. januara 2024. godine otvaraju domaćin Nemačka i Švajcarska. Titulu brani Švedska, Srbija je pre dve godine takmičenje završila u grupnoj fazi i na kraju bila 14. u konkurenciji 24 selekcije.

Grupa "A": Francuska, Nemačka, S. Makedonija, Švajcarska

Grupa "B": Španija, Austrija, Hrvatska, Rumunija 

Grupa "C": Island, Mađarska, Srbija, Crna Gora

Grupa "D": Norveška, Slovenija, Poljska, Farska Ostrva

Grupa "E": Švedska, Holandija, BiH, Gruzija

Grupa "F": Danska, Portugalija, Češka, Grčka

Komentari (0)

Sport