Ostali sportovi

Poraz Partizana na Banjici: Vojvodina 10. put u nizu šampion Srbije!

Komentari

Autor: Euronews

24/05/2023

-

19:47

Poraz Partizana na Banjici: Vojvodina 10. put u nizu šampion Srbije!
RK Vojvodina - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Rukometaši Vojvodine savladali su Partizan u drugoj utakmici finalne serije Arkus lige i osvojili 10. uzastopnu titulu prvaka Srbije. Zbog nemilih scena u "Slanoj bari", Novosađani su igrali bez nekoliko ključnih igrača, ali su uprkos tome, uspeli da opravdaju ulogu favorita na Banjici i dođu do 11. naslova prvaka u istoriji - 28:20 (9:9).

Utakmica na Banjici počela je tvrdo. Dva minuta smo čekali na prvi pogodak, da bi se u nastavku poluvremena rasplamsala borba, ali su se i dalje obe ekipe mučile da uđu u napadački ritam. Partizan je dugo igrao bez zone, međutim je ostao agresivan u napadu. Sa takvim pristupom poveo je 9:7 na krilima Petrića. U nekoliko navrata imao je priliku da ode na +3 do odmora, ali velika potrošnja je učinila svoje, što je Vojvodina iskoristila da dođe do egala - 9:9.

Drugo poluvrmene počelo je u sličnom ritmu. Tvrdo i borbeno, uz nešto veću inicijativu Partizana, koji je golovima Šotića i Zečevića ponovo stekao +2 (11:9). Međutim, ubrzo je Vojvodina zbila redove i zaustavila nalete rivala, a dobra igra u odbrani odrazila se na njihovo samopouzdanje i na drugoj strani terena. 

Vasić i Tomić ušli su u ritam, Partizan je kuburio u odbrani i za tili čas iskusna ekipa Vojvodine stigla je do preokreta (15:16), a potom i do prve osetnije prednosti u 47. minutu (16:19). Ipak, crno-beli se nisu predavali. Zečević i Kojadinović držali su Partizan još neko vreme u igri, ali je falio još neko da istupi u finišu utakmice.

Kriza Beograđana naročito se osetila u poslednjih 10 minuta. Bekovi su odlično pravili višak na krilima, međutim crno-beli propustili su veliki broj zicera, što je uz nešto skromniji učinak golmana i odbrane, uticalo na krajnji rezultat. Šampion je u nastavku utakmice i definitivno prelomio meč, kada je nakon nekoliko učinkovitih napada Milenkovića i Tomića otišao na +6 (19:25), čime su se ugasile i poslednje nade Partizana.

Najefikasniji u pobedničkom taboru bio je Vasić sa šest golova, Milenković ga je pratio u stopu sa pet, Tomić i Pukhouski su dodali po četiri, dok su Zečević i Kojadinović predvodili listu strelaca Partizana sa po pet golova.

 

Komentari (0)

Sport