Ostali sportovi

Olimpijsko selo otvoreno bez uobičajenih ceremonija, srpski sportisti stižu od petka

Komentari

Autor: Euronews

15/07/2021

-

11:10

Euronews TV

veličina teksta

Aa Aa

Olimpijsko selo u Tokiju zvanično je otvoreno bez uobičajenih ceremonija. Sportisti su počeli da ulaze u olimpijsko selo, a do kraja sedmice u selu bi trebalo da se smesti više od 2.200 takmičara.

Srpski sportisti će u petak početi da stižu u Olimpijsko selo, najavila je šef misije Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Nataša Janković.

"Sutra stižu tekvondoistkinje, potom sledećeg dana i tokom vikenda i svi ostali, strelci, džudisti, plivači i drugi", rekla je Nataša Janković za Euronews Srbija.

Pojedini timovi su već u Japanu. Basketaši su na pripremama u gradu Karaču, u Hofuu će biti odbojkašice, a vaterpolisti u Kašivazakiju.

Janković je ukazala da su mere u Tokiju zaista rigorozne.

"Sportisti, kao i svi članovi misije testiraju se svakog dana. Vodi se računa o distanci, maske su obavezne. Sportisti će moći da se kreću samo do trenažnog i takmičarskog objekta. Moraće da se poštuju sve mere. Veoma je ograničeno, ali nadamo se da ćemo kroz dobru atmosferu da motivišemo sportiste da budu najbolji što mogu", rekla je Janković.

Ona je navela da sportistima nije drago zbog toga što neće biti publike na borilištima, ali su svesni da je zdravlje na prvom mestu.

Kada je reč o svečanoj ceremoniji otvaranja Igara, šefica misije Olimpijskog komiteta Srbije rekla je da je to i dalje nepoznanica, ali da će svi sportisti Srbije biti na njoj.

Srbija za Olimpijske igre u Tokiju ima 86 kvalifikovanih sportista.

Poslednja je olimpijsku vizu dobila teniserka Aleksandra Krunić.

Komentari (0)

Sport