Ostali sportovi

Selektor vaterpolista optimista pred Tokio: Ova reprezentacija može da osvoji neku od medalja

Komentari

Autor: Euronews

16/07/2021

-

18:59

Selektor vaterpolista optimista pred Tokio: Ova reprezentacija može da osvoji neku od medalja
Selektor vaterpolista optimista pred Tokio: Ova reprezentacija može da osvoji neku od medalja - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Na konferenciji za medije koja je održana na beogradskom aerodromu pred polatanje za Japan, selektor vaterpolista Dejan Savić izjavio je da je zadovoljan dosadašnjim tokom priprema, kao i da veruje da je njegova ekipa spremna za takmičenje u Tokiju.

“Mi smo u završnici jedno velikog ciklusa priprema, i u Kašivazakiju ćemo odigrati utakmicu sa selekcijom Crne Gore. Tim je skrojen na jako visokom nivou. Što se tiče Olimpijskih igara, nije bitna grupna faza, već sa kim ćemo se sresti u četvrtfinalu“, rekao je Savić i dodao:

“Ne želimo da kalkulišemo nijednog trenutka, siguran sam da ova reprezentacija može, ne samo da brani, već i da osvoji neku od medalja“, istakao je selektor vaterpolista.

Kapiten vaterpolo selekcije Srbije Filip Filipović poručio je da neće biti lak odbraniti olimpijsko zlato iz Rija, ali da svi u timu znaju šta je potrebno da bi do toga došlo.

“Znamo šta nam je cilj, kao što znamo tbog čega smo trenirali celog olimpijskog ciklusa. Neće biti lako u Tokiju, grupa je zahtevna. Opet, ako budemo imali loš dan na takmičenju, onda neka se on desi u grupi. Nemamo prostora za greške kao što smo imali u Riju, znamo šta nam je činiti. Prvo želimo da se dobro odmorimo po dolasku u Kašivazaki i da se priviknemo na vremenku razliku i da spremni dočekamo igre“, naveo je Filipović.

Srpski vaterpolista Nikola Jakšić složio se sa saigračem i selektorom i dodao da jedva čeka dolazak u Japan, kao i da su ovaj trenutak željno iščekivali poslednjih pet godina.

Komentari (0)

Sport