Ostali sportovi

Vaterpolisti Srbije kvalifikovali se za prvenstvo Evrope: Meč sa Turskom čista formalnost

Komentari

Autor: Euronews

24/06/2023

-

18:21

Vaterpolisti Srbije kvalifikovali se za prvenstvo Evrope: Meč sa Turskom čista formalnost
Nikola Jakšić pojačao Novi Beograd - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Muška vaterpolo reprezentacija Srbije praktično se kvalifikovala za Evropsko prvenstvo u Izraelu, sledeće godine, jer je posle Velike Britanije savladala i Slovačku - 15:8 (2:3, 3:3, 2:4, 1:5), a sutra joj ostaje da na isti način "reši" i nedoraslu Tursku (12.30), odnosno potvrdi prvo mesto u grupi i plasman na EP. 

Današnji rival pružio je očekivano jači otpor od prvog, ali to nije napravilo probleme ekipi Uroša Stevanovića. Jedan dobar i raspoložen igrač, Marek Tkač, nije bio dovoljan za više od sitnog rezultatskog kaskanja Slovaka do kraja prve dve četvrtine, jer su "delfini" u nastavku plivali i šurirali snažnije i preciznije. Pogotovo sa igračem više. 

Ishod je prelomljen serijom 3:0 na početku treće deonice susreta, a najefikasniji u redovima olimpijskog šampiona bili su Nikola Jakšić i Đorđe Vučinić sa tri gola, koliko je za Slovačku dao i Marek Tkač.

Srbija je sa dve pobede cementirala prvo mesto, u teoriji bi mogla da ga izgubi od Turske ako bi domaćin dobio Veliku Britaniju i priredio senzaciju u poslednjem kolu… Ali, već sada je jasno da će "delfini" igrati na kontinentalnom šampionatu, jer i tri najbolje drugoplasirane reprezentacije idu dalje, a niko od njih nema bolju gol-razliku.

Komentari (0)

Sport