Ostali sportovi

Turska samo laka meta, vaterpolisti Srbije overili plasman na EP

Komentari

Autor: Euronews

25/06/2023

-

13:45

Turska samo laka meta, vaterpolisti Srbije overili plasman na EP
Turska samo laka meta, vaterpolisti Srbije overili plasman na EP - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Vaterpolo selekcija Srbije uverljivo je kvalifikacijama grupe C pobedila Tursku 16:4 (6:1, 2:0, 3:2, 5:1) i overila plasman na EP u Izraelu. Posle brutalne pobede nad Velikom Britanijom 28:0 i Slovačkom 15:8, izabranici Uroša Stevanovića već posle uvodne prve četvrtine obezbedili su i treći trijumf na turniru u Istanbulu.

Dok se pljesne dlanom o dlan, u uvodnih šest minuta prve četvrtine srpski vaterpolisti su završili posao. Golovima Radomira Drašovića (dva), Đorđa Vučinića, Strahinje Rašovića i Bogdana Gavrilovića poveli su 5:0 i prvi periodi završili sa 6:1. Izmenjao je Stevanović postave, nije Srbija bila efikasna, ali Turci u drugoj četvrtini nisu zatresli mrežu i na poluvremenu je bilo već 8:1. Na kraju su srpski vaterpolisti rutinski priveli meč kraju.

Radomir Drašović je bio efikasan danas, postigao je šest golova, Đorđe Vučinić, Marko Radulović, Vuk Milojević i Gavril Bogdanović po dva, Strahinja Rašović i Vasilije Martinović po jedan.

Pored Srbije, na EP su se iz kvalifikacija kao pobednici grupa plasriali Holandija, Nemačka i Rumunija. Drugo mesto u C grupi sa Srbijom obezbedila je Slovačka, ali se nije plasirala na EP, bili su najlošiji u skoru od drugoplasiranih ekipa. Uspešnije su bile Slovenija, Malta i Portugalija. 

Komentari (0)

Sport