Ostali sportovi

Juniori Srbije igraće u polufinalu Svetskog prvenstva, "orlići" bolji od Farskih Ostrva

Komentari

Autor: Euronews

29/06/2023

-

15:16

Juniori Srbije igraće u polufinalu Svetskog prvenstva, "orlići" bolji od Farskih Ostrva
Juniori Srbije igraće u polufinalu Svetskog prvenstva, "orlići" bolji od Farskih Ostrva - Copyright Rukometni savez Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Rukometaši Srbije do 21 godine pobedili su Farska Ostrva 30:27 (17:12) i plasirali se u polufinale Svetskog prvenstva. "Orlići" će se u borbi za finale sastati sa boljim iz meča Nemačka - Danska, koji se igra kasnije danas. Polufinalne utakmice se igraju 1. jula u dvorani "Maks Šmeling" u Berlinu.

Farani su do četvrtfinala stigli neporaženi, uz partije o kojima su mnogi rukometni stručnjaci pričali ovih dana, a one se pre svega odnose na one protiv Španije, kada su moćnu "crvenu furiju" demolirali u prvom poluvremenu (21:10), a kasnije stigli i do pobede 34:31, kao i protiv vršnjaka iz Portugala 27:19, odnosno Brazila 33:27.

Trebalo bi podsetiti na su na poslednjem Evropskom prvenstvu odigranom prošle godine Španci bili prvaci, a Portugalci drugi, dok je Srbija osvojila treće mesto. Na tom turniru Farska Ostrava su bila 10.

Zbog svega prikazanog na Svetskom prvenstvu u Grčkoj i Nemačkoj, momci sa Ostrva bili su blagi favoriti protiv Srbije. Ali…

"Orlići" su imali perfektnih 35 minuta, kada su i napravili odlučujuću razliku (20:12) u prvom četvrtfinalnom duelu. Na 17:12 iz prvog dela, dodali su još tri gola i u tim momentima je delovalo da će utakmicu lagano privesti kraju. Međutim, razvoj događaja na terenu je bio potpuno drugačiji – iscrpljujući i dramatičan. Brzo su Farani uhvatili kakav takav rezultatski priključak, a za potpuni su propustili dva napada da se približe na samo "-1".

Srbija je uspela da odoli svim napadima Farana i da utiša bučne navijače koji su u velikom broju doputovali u Nemačku.

Odlični su bili srpski golmani, u prvom delu briljirao je Luka Krivokapić, a kada je on zastao, među stative je stao Savo Zekić i sa nekoliko vrhunskih intervencija poveo drugove u borbu za medalje. Briljirali su bekovi predvodnik generacije Miloš Kos i Boško Stanisavljević sa sedam golova.

Mateja Dodić je bio stopostotan 4/4, po dva gola postigli su Vukašin Antonijević, Dušan Šmigić, Simo Šijan, Branko Predović i Nikola Zečević, koji je nažalost već u 13. minutu iznet sa terena zbog povrede kolena. O kakvoj je povredi reč i da li će moći da igra u polufinalu, znaće se posle detaljnih pregleda.

Farane je vodi odlični srednji bek Elias Eliefson Skipagotu sa devet golova, dok je Oli Mitun postigao pet.

Ostala tri četvrtfinalna para čine:

Island - Portugal (15.45)
Mađarska - Hrvatska (18.30)
Nemačka - Danska (21)

Komentari (0)

Sport