Ostali sportovi

Maks Ferstapen se poigravao sa rivalima za dvostruki trijumf na VN Austrije

Komentari

Autor: Euronews

02/07/2023

-

17:02

Maks Ferstapen se poigravao sa rivalima za dvostruki trijumf  na VN Austrije
Maks Ferstapen se poigravao sa rivalima za dvostruki trijumf na VN Austrije - Copyright Tanjug/AP Photo/Darko Bandić

veličina teksta

Aa Aa

Leti Maks Ferstapen stazama Formule 1, aktuelni šampion je po četvrti put u karijeri slavio na „Red Bul ringu“, a tako je ostvario dvostruki trijumf, pošto je dan ranije bio najbolji u sprintu. "Leteći Holanđanin" je upisao petu pobedu zaredom, sedmu ove sezone i 42. u karijeri, a austrijskom timu je doneo 10. trijumf u nizu.

Dva vozača Red Bula, Ferstapena i Serhija Pereza, na pobedničkom postolju je razdvojio vozač Ferarija Šarl Lekler. Zatim su se poređani Karlos Sainz, Lando Noris, Fernando Alonso, Luis Hamilton, Džordž Rasel, Pjer Žasli, Lando Strol...

Za razliku od nekih prethodnih trka ove sezone, Ferstapen je posle odlaska u boks u 25. krugu gledao u leđa Lekleru sve do 35. kruga, ali ga je onda zaobišalo i do kraja je uspeo čak da sa novim gumama napravi i najbrži krug.

 

 

Posle devet trka ove sezone, Ferstapen vodi sa 229 bodova, Serrhio Perez ima 148, Fernando Alonso je šestim mestom sakupio 129, Luis Hamilton je bio sedmi a četvrti je u generalnom plasmanu sa 108 bodova.

Red Bul je nanizao svih devet pobeda u  sezoni, u nizu ih ima 10 i juri rekord Meklarena. U generalnom plasmanu konstruktora Red Bul ima 377 bodova, Mercedes 168, Aston Martin 163, a Ferari 128 bodova.

Komentari (0)

Sport