Ostali sportovi

Odbojkaši Srbije pobedil Kubu u okviru Lige nacija: San o F8 i dalje realan

Komentari

Autor: Euronews

07/07/2023

-

09:16

Odbojkaši Srbije pobedil Kubu u okviru Lige nacija: San o F8 i dalje realan
Marko Podraščanin Igor Kolaković - Copyright Odbojkaški savez Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Najbolji odbojkaši Srbije savladali su Kubu i nastavljaju borbu za plasman na završni turnir Lige nacija koji će se od 19. do 23. jula igrati u Gdanjsku -  3:2 (19:25, 25:23, 25:21, 22:25, 15:11).

Uz mnogo muke i neizvesnosti "orlovi" su uspeli da ostvare značajan trijumf koji ih je ostavio na devetom mestu ovog takmičenja sa ostvarenih pet trijumfa, koliko ima i Holandija, koja od 13.00 časova igra protiv lidera Japana.

Nije ovo bilo najbolje izdanje igrača selektora Igora Kolakovića, jer su kroz pet setova ide pokazali mnogo oscilacija, ali na kraju i dovoljno mentalne snage da se izdignu iz svega i savladaju Kubance.

Najbolju partiju u dresu Srbije pružio je Dražen Luburić sa 18 osvojenih poena, Milan Kujundžuć je imao dva manje, dok je Aleksandar Nedeljković trijumfu "orlova" doprineo sa 12 "uzetih" poena.

Srbija naredni rival na turniru u Sjedinjenim Američkim Državama igra već večeras od 22.30 časa protiv selekcije Francuske, koja je na desetoj poziciji na tabeli, ali ima i odigranu utakmicu manje.

Nakon tog susreta najboji srpski odbojkaši će u subotu u identičnom terminu odmeriti snage protiv Bugarske, a plasman na završni turnir u Poljsku će obezbediti osam najboljih selekcija.

Komentari (0)

Sport