Ostali sportovi

Plivački kvartet Srbije zauzeo deseto mesto na Svetskom prvenstvu: Za malo izmaklo finale

Komentari

Autor: Euronews

23/07/2023

-

09:36

Plivački kvartet Srbije zauzeo deseto mesto na Svetskom prvenstvu: Za malo izmaklo finale
Plivački kvartet Srbije zauzeo deseto mesto na Svetskom prvenstvu: Za malo izmaklo finale - Copyright Plivački savez Srbije/David Damnjanović

veličina teksta

Aa Aa

Muška plivačka štafeta Srbije završila je kao desetoplasirana Svetsko prvenstvo u Fukuoki, a za plasman u finale trke u disciplini 4 x 100 slobodno nedostajale su joj svega 32 stotinke.

Velimir Stjepanović, Andrej Barna, Nikola Aćin i Uroš Nikolić isplivali su stazu za 3:14,36 tj. za treptaj oka sporije od Izraela (3:14,03), pa nisu uspeli da repriziraju prošlogodišnji plasman u samu završnicu, kada su bili za nijansu brži (3:13,81).

To, nikako ne znači da su razočarali, naprotiv, premda su sigurno Stjepanović (svoju deonicu savladao za 48,78),  Barna (47,68), Aćin (49,0) Nikolić (48,91) hteli više od sebe na takmičenju u "zemlji izlazećeg sunca". 

Na kraju, srpski kvartet ima velike šanse da na narednom šampionatu u Dohi, početkom sledeće godine, overi mesto na Olimpijskim igrama u Parizu. Iz Fukuoke samo tri prvoplasirane štafete obezbeđuju učešće na najvećoj smotri svetskog sporta.

Komentari (0)

Sport