Ostali sportovi

Nada i dalje postoji: Evo kako vaterpolisti Srbije mogu do OI u Parizu

Komentari

Autor: Euronews

27/07/2023

-

12:00 >> 12:02

Nada i dalje postoji: Evo kako vaterpolisti Srbije mogu do OI u Parizu
Nada i dalje postoji: Evo kako vaterpolisti Srbije mogu do OI u Parizu - Copyright Vaterpolo savez Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u finale Svetskog prvenstva u vaterpolu, pošto je danas posle velike borbe izgubila od Grčke 13:7 (3:2, 3:0, 3:3, 3:2)

Time je i propuštena šansa da se izabranici Uroša Stevanovića direktano plasiraju na Olimpijske igre, koje će se održati naredne godine, pa će vizu za Pariz morati da traže drugim putem, a evo i kako!

Poznato je da će se finalisti ovogodišnjeg Svetskog prvenstva plasirati na Olimpijske igre. Grci su obezbedili vizu, a drugu će dobiti pobednik drugog polufinalnog meča između Španije i Mađarske.

Na taj način, popunjena su tri od 12 mesta za smotru u Parizu, a Srbija će svoju šansu za olimpijski turnir tražiti preko Evropskog i Svetskog prvenstva.

Prva prilika je već od 3. do 16. januara 2024. godine, kada se igra kontinentalno prvenstvo, a tu će samo šampion obezbediti vizu za Pariz.

Drugu šansu Srbija će imati od 2. do 18. februara u Dohi, kada se igra novo Svetsko prvenstvo. Tada će se čak četiri ekipe plasirati na Olimpijske igre, pa će "delfini" imati solidnu priliku za "popravni". Naročito ako se u sastav vrati proslavljeni Dušan Mandić, koji je preskočio ovogodišnje takmičenje u Japanu. 

Podsetimo, Olimpijske igre u Parizu će se održati od 26. jula do 11. avgusta naredne godine i prema procenama organizatora okupiće se oko 10.500 takmičara iz čitavog sveta.

Komentari (0)

Sport