Ostali sportovi

Koronavirus ga nije slomio: Miloš Vasić napada medalju u Tokiju

Komentari

Autor: Euronews

20/07/2021

-

09:54

Koronavirus ga nije slomio: Miloš Vasić napada medalju u Tokiju
Koronavirus ga nije slomio: Miloš Vasić napada medalju u Tokiju - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Neprijatna vest stigla je iz Japana prilikom dolaska srpskih veslača na Olimpijske igre početkom jula. Testom na kovid-19 utvrđeno je da je Miloš Vasić pozitivan i da su male šanse da nastupi na Igrama. Ubrzo posle toga objavljeno je da koronavirus ima i njegova supruga, Sonja Vasić, najbolja košarkašica Evrope i uzdanica srpskog tima na Olimpijskim igrama u Tokiju.


Nekoliko dana pred početak Igara, situacija sa bračnim parom Vasić je daleko bolja. Oboje su se oporavili i braniće boje Srbije u Tokiju.

 

 

 


Dramu kroz koju je prošao, Miloš je ispričao novinarima.

"Predugačkih 12 dana 'u putu' do Tokija ali konačno stvari dolaze na planirano mesto", počeo je Vasić.

"Veliki udarac pri sletanju 3.jula, moj test za koronu je bio pozitivan i završio sam u izolaciji 12 dana. Ogroman korak unazad. Da sve bude još gore, u isto vreme je i moja supruga, pozitivna u Srbiji. Ja u izolaciji u Tokiju, a ona u bolnici u Beogradu..."

Iako mu nije lako zbog propuštenih treninga, Vasić smatra da takve stvari ne mogu da se kontrolišu.

"Toliko uloženog truda i rada, prevaziđenih prepreka, izvojevanih pobeda, ispoštovanih protokola, ali na poslednjem koraku nas je dočekao neprijatelj veći od nas. Najbitija stvar u tim danima bila je da smo mi pre svega zdravi i da sve prođe bez komplikacija. Za mene, moj tim, porodicu i ljude koji nas podržavaju. Nisam imao simptome, jedan dan temperaturu i to je sve sto me je zadesilo. Osećam se dobro, dobio sam dozvolu posle obavljenih svih medicinskih pregleda i dobrih rezultata. Vratio sam se u trening odmah po izlasku iz karantina i pokušavamo da iskoristimo malo preostalog vremena da što bolje nastupimo na trkama", rekao je Vasić

 

 

Komentari (0)

Sport