Ostali sportovi

Zvanično osnovano Sportsko društvo Vojvodina iz Novog Sada

Komentari

Autor: Tanjug

02/08/2023

-

14:38

Zvanično osnovano Sportsko društvo Vojvodina iz Novog Sada
Zvanično osnovano Sportsko društvo Vojvodina iz Novog Sada - Copyright FK Vojvodina

veličina teksta

Aa Aa

U svečanoj sali FC "Vujadin Boškov" u Veterniku, sinoć je održana osnivačka Skupština Sportskog društva Vojvodina na kojoj je i zvanično osnovano Sportsko društvo Vojvodina, saopšteno je u Novom Sadu.

U saopštenju se navodi da je jednoglasnom odlukom za predsednika Upravnog odbora SD Vojvodina izabran Dragoljub Zbiljić, potpredsednici su Dušan Bajatović i Dušan Radojičić, dok su članovi Bojan Terzin, Borjan Popović i Đorđe Bajlo.

Aleksandar Ćirić je izabran za predsednika Skupštine SD Vojvodina, dok je generalni sekretar i zakonski zastupnik Aleksandar Jovančević. Jednoglasnom odlukom za predsednika Nadzornog odbora SD Vojvodina je izabran Dejan Mandić, a članovi ovog tela su Milan Đukić i Sava Rajković.

"Na čelu sa predsednikom FK Vojvodina Dragoljubom Zbiljićem, vojvodinaška porodica okupila se pod svojom plavom zvezdom, ujedinjena i još jača i organizovanija, sa zajedničkim ciljem - da naša Voša svake godine u što više sportova osvoji što više trofeja i proslavi ih zajedno",  navodi se u saopštenju FK Vojvodina.

 

 

SD Vojvodina čini  devet klubova: Fudbalski klub, Rukometni klub, Odbojkaški klub, Atletski klub, Košarkaški klub, Rvački klub, Ženski fudbalski klub, Hokejaški klub i Vaterpolo klub.

"Osnovni motiv osnivanja Sportskog društva Vojvodina je - lokal patriotizam. Svi članovi i svi klubovi doživljavaju Grad Novi Sad i svoje klubove kao najvažnije u državi i kao nešto sveto i što mora da nam bude zajednička tačka spajanja. Očekivanja i ciljevi SD su potpuno jasna, a to je da budemo najbolje orzanizovani sportski klubovi i sa najboljim sportskim rezultatima. Postavili smo takođe svima nama cilj da svake godine moramo da osvojimo barem dve šampionske titule i uz nacionalne Kupove ukupno tri do četiri trofeja. I ono što je jako bitno, očekujemo da SD Vojvodina bude finansijski pozitivno i da FK Vojvodina bude lokomotiva i da za sobom povlači rezultate ostalih klubova. Grad Novi Sad je trenutno najveći finansijer svih klubova u okviru SD Vojvodina i mislim da to vremenom moramo da menjamo snagom autoriteta ljudi koji vode klubove i koji su osnivači SD moramo da probudimo privredu", istakao je Dragoljub Zbiljić.

Komentari (0)

Sport