Ostali sportovi

Očekivan izbor srpskog selektora Gvidetija za prvenstvo Evrope

Komentari

Autor: Euronews

12/08/2023

-

16:42

Očekivan izbor srpskog selektora Gvidetija za prvenstvo Evrope
Očekivan izbor srpskog selektora Gvidetija za prvenstvo Evrope - Copyright Odbojkaški savez Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Đovani Gvideti saopštio je danas spisak odbojkašica Srbije na koje računa tokom Evropskog prvenstva, a među 14 probranih imena za takmičenje u Italiji, Belgiji, Nemačkoj i Estoniji (15. avgust - 3. septembar) nema iznenađenja. 

Po izboru italijanskog stručnjaka "orlice" idu u sastavu: TEHNIČARI: Maja Ognjenović i Bojana Drča, KOREKTORI: Tijana Bošković i Ana Bjelica; LIBERA: Teodora Pušić i Aleksandra Jegdić; SREDNJI BLOKERI: Jovana Stevanović, Mina Popović, Maja Aleksić i Hena Kurtagić; PRIMAČI: Bianka Buša, Katarina Lazović, Sara Lozo i Aleksandra Uzelac.

Aktuelne svetske prvakinje grupnu fazu igraju u Gentu, rivalke će im biti odbojkašice Ukrajine, Belgije, Poljske, Slovenije i Mađarske, a Gvideti kaže da na put odlazi zadovoljan time kako je tim rastao tokom Lige nacija i u proverama protiv Italije. 

"Naš deo žreba na Evropskom prvenstvu je veoma težak, izazovan, sa mnogo jakih timova – Srbija, Poljska, Turska, Nemačka, Belgija... Druga polovina je lakša, Italija i Holandija imaće lakši put do polufinala. Možda samo Francuska može da im napravi problem", konstatovao je Gvideti.

Srpske odbojkašice putuju u Belgiju u utorak ujutru, prvu utakmicu igraće protiv Ukrajine u petak od 17 časova, a na turnir dolaze kao osvajačice srebrne medalje pre dve godine u Beogradu. 

Komentari (0)

Sport