Ostali sportovi

Kapiten vaterpolista Srbije Filip Filipović želi da odbrani zlato iz Rija

Komentari

Autor: Tanjug

22/07/2021

-

14:43 >> 15:19

Kapiten vaterpolista Srbije Filip Filipović želi da odbrani zlato iz Rija
Filip Filipović - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Znamo kakav smo pritisak stavili sebi u Riji, ova generacija imala je imperativ osvajanja zlata i sada kad se opraštamo bilo bi idealno da ponovimo taj uspeh, rekao je kapiten vaterpolista Srbije Filip Filipović.


"Znali smo svi da po kvalitetu i prikazanim utakmicama i rezultatima logičan sled jeste da se u Riju završi kako jeste, hvala Bogu. Ali znamo i svi kako je počelo. Zahvaljujući nama pre svega, bili smo najveći krivci, zagorčali smo sebi put do četvrtfinala. Voleo bih da se sve ponovi, ali u sportu se ne ponavlja tako lako", izjavio je Filipović na zvaničnoj konferenciji srpskog olimpijskog tima u Tokiju.

Većina nas će završiti reprezentativne karijere posle ovoga i svima je cilj da ostavimo srce u bazenu i pokažemo sve, kaže Filipović.

"Nismo jedini koji se pitaju na turniru. U Tokiju je još veća konkurencija, neće biti lako, s obzirom na to da nam je poslednjih osam utakmica. Želimo da svaki sekund bude vredan toga i nemamo šta da izgubimo".

Kada je u pitanju startni duel protiv Španije, koja je u poslednje vreme dobijala neke važne utakmice, Filipović je istakao da nisu bauk.

"Dosta je bilo priče o Špancima, sjajna su generacija sa impozantnim rezultatima poslednjih godina, ali još ništa nisu osvojili i to je generacija koja dolazi. Imali smo sa njima par utakmica koje smo mogli da okrenemo, ali to je prošlost, nebitno. Spremni smo, videćemo koliko", istakao je Filipović.

Komentari (0)

Sport