Tenis

Karlos Alkaraz: Cilj mi je da se vratim na vrh ATP liste

Komentari

Autor: Tanjug

27/09/2023

-

12:18

Karlos Alkaraz: Cilj mi je da se vratim na vrh ATP liste
Karlos Alkaraz: Cilj mi je da se vratim na vrh ATP liste - Copyright Tanjug/AP/Manu Fernandez

veličina teksta

Aa Aa

Španski teniser Karlos Alkaraz izjavio je danas u Pekingu da mu je glavni cilj da se vrati na prvo mesto ATP liste i dodao da ima veliku motivaciju da ostvari dobre rezultate na turnirima do kraja sezone, prenosi britanski Ekspres.

Alkaraz će igrati ove nedelje na ATP turniru u Pekingu. On se trenutno nalazi na drugom mestu ATP liste sa 3.260 bodova manje od prvoplasiranog Novaka Đokovića.

"Velika je borba za prvo mesto, posebno posle sjajnog nastupa koji je Novak imao na američkoj turneji. Trenutno je on broj jedan, tako da dolazim ovde sa dodatnom motivacijom da pokušam da se vratim na vrh. To je nešto što imam na umu svaki put kada treniram, razmišljam o tome na svakom turniru. Ni meni nije obavezno da povratim prvu poziciju, ali moram da postavim ciljeve. Pozicija broj jedan je jedan od mojih glavnih ciljeva. Na narednim turnirima ću pokušati da ostvarim dobre rezultate da bih mogao da se vratim na prvo mesto", rekao je Alkaraz na konferenciji za medije u Pekingu.

Alkaraz je ove godine propustio Australijan open, a osvojio je Vimbldon. Španski teniser je poražen u polufinalima Rolan Garosa i US opena.

"Sledeće godine ću pokušati da odigram četiri grend slema, nadam se da neću propustiti nijedan od njih. Pokušaću da radim iste stvari koje radim ove godine. Zadovoljan sam svojim rezultatima u 2023. do sada. Sezona još nije gotova, predstoji mi još nekoliko turnira. Nadam se da ću uspešno da završim sezonu", zaključio je španski teniser, koji po prvi put u karijeri igra na turniru u Pekingu.

Alkaraz će u prvom kolu turnira u Pekingu igrati protiv kvalifikanta Janika Hanfmana iz Nemačke.

Komentari (0)

Sport