Tenis

Đoković objasnio kakav je osećaj igrati na turniru na kom nema Nadala i Federera

Komentari

Autor: Euronews

24/07/2021

-

19:22 >> 19:55

Đoković objasnio kakav je osećaj igrati na turniru na kom nema Nadala i Federera
Novak Đoković - Copyright Tanjug/AP/Alex Brandon

veličina teksta

Aa Aa

Najbolji teniser sveta Novak Đoković pobedom nad Ugom Delijenom iz Bolivije, uspešno je započeo Olimpijske Igre u Tokiju. Nakon meča, organizovana je i konferencija za medije, a jedno od pitanja bilo je vezano za njegove najveće rivale.

Rafael Nadal i Rodžer Federer nisu učesnici ovogodišnjeg turnira u Japanu, a Novak je prokomentarisao kakav je osećaj igrati na takmičenju, na kome nisu ova dva tenisera.

“Drugačije je bez Nadala i Federera. Ranije nije bilo mnogo turnira na kojima oni nisu učestvovali, ali dolazi mlada generacija sa mnogo igrača koji imaju kvalitet, poput Cicipasa, Medvedeva i drugih“, rekao je Novak i dodao da je za njega najvažnije da bude fokusiran na svoju igru i da svakog dana daje maksimum.

Đoković se potom osvrnuo i na nova iskustva koja je doživeo turniru u Tokiju.

“Činjenica da nema gužve nije idealno, ali možemo izvući mnogo toga pozitivnog, poput boravka u olipijskom selu i gledanja kako se drugi sportisti pripremaju, kako razgovaraju i razmenjuju iskustva. Sve je to veoma inspirativno“, izjavio je Novak za “Eurosport“ i dodao da se oseća vrlo motivisano i nadahnuto što se nalazi na takmičenju u Japanu.

Đoković će naredni meč odigrati protiv rivala iz Nemačke, Jana Lenarda Štrufa.

Komentari (0)

Sport