Tenis

Đoković odgovorio na "prozivke" Nadala: Moje poštovanje prema Rafi i Federeru nadjačava neka negativna mišljenja o njima

Komentari

Autor: Euronews

10/10/2023

-

20:59

Đoković odgovorio na "prozivke" Nadala: Moje poštovanje prema Rafi i Federeru nadjačava neka negativna mišljenja o njima
Đoković odgovorio na "prozivke" Nadala: Moje poštovanje prema Rafi i Federeru nadjačava neka negativna mišljenja o njima - Copyright Tanjug/AP/John Minchillo

veličina teksta

Aa Aa

Novak Đoković odgovorio je na komentare Rafaela Nadala, posle osvajanja 24. grend slem titule. Srpski teniser popeo se na pobedničko postolje US Opena ranije ove godine, nakon čega je Španac izjavio da bi za Novaka bila velika frustracija da nije ostvario rekord po broju grend slem titula, pošto Đoković "živi tu priču malo intenzivnije od drugih".

A, sada je stigao i odgovor, po mnogima najboljeg tenisera svih vremena, koji nije želeo da u negativnom kontestu govori o svom najvećem rivalu.

"Nemam nameru ni u kom pogledu da razgovaram u negativnom kontekstu o Rafaelu Nadalu ili o Rodžeru Federeru, jer moje poštovanje nadjačava možda neka negativna mišljenja o njima", rekao je za "Sportal" prvi reket sveta i dodao:

"To je njegovo mišljenje, sa kojim, naravno, nisam saglasan. Imam svoje mišljenje, ali neću ga deliti jer ne želim da produbljujem tu temu. Za tim nema potrebe uopšte", istakao je Đoković.

"Video sam da je to otišlo poprilično viralno, da su ljudi pričali o tome, dodao je Novak.

"Svako ima pravo na svoje mišljenje i kako on tumači nekog drugog u tom kontekstu. To je sve što mogu da kažem. Rafa je veliki šampion, izuzetno ga cenim i poštujem kao šampiona, kao mog najvećeg rivala, kao čoveka i tenisera koji je u velikoj meri učestvovao u oblikovanju moje igre i mojih rezultata koje sam postigao", poručio je Đoković.

Komentari (0)

Sport