Tenis

Kecmanović "uzeo skalp" Runeu i pridružio se Đereu u četvrtfinalu Stokholma!

Komentari

Autor: Euronews

18/10/2023

-

23:39 >> 23:41

Kecmanović "uzeo skalp" Runeu i pridružio se Đereu u četvrtfinalu Stokholma!
Miomir Kecmanović - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Kakav podvig Miomira Kecmanovića u Stokholmu! Srpski teniser napravio je veliko iznenađenje, savladavši 6. igrača sveta Holgera Runea u osmini finala ATP turnira iz serije 250, a do prve pobede u isto toliko međusobnih duela sa Dancem stigao je nakon sat i 45 minuta igre - 7:6 (7:3), 6:3.

Iako je momak iz Beograda imao čak pet brejk lopti u petom gemu prvog seta, uvodni deo igre odlučen je tek nakon taj-brejka. Oba tenisera sačuvala su prednost početnog udarca do tada, pa je Kecmanović morao da izvuče poslednji atom snage u "13. gemu", gde je od starta ubacio u višu brzinu i dobrim odlukama iza osnovne linije slavio 7:3.

Drugi set je bio daleko lakši za 53. tenisera planete, iako mu je Rune uzeo servis na startu. Kecmanović se odmah vratio. Napravio ribrejk, a zatim i odbranio brejk loptu u maratonskom trećeg gemu, nakon čega je Danac u potpunosti klonuo. A, teški period igrača iz Top 10 liste, iskoristio je momak koji je svojevremeno bio 27. teniser sveta. Nanizao je četiri gema, oduzeo dva servisa Runeu i plasirao se u četvrtfinale, gde se pridružio Laslu Đereu.

Miomir Kecmanović će se za plasman u polufinale boriti sa pobednikom meča Imer - Prizmić, dok Đere čeka boljeg iz duela Vavrinka - Mahač.

Komentari (0)

Sport