Tenis

Nole u nedelju igra za 40. Masters titulu: Rubljov ga mučio tri sata

Komentari

Autor: Euronews

04/11/2023

-

20:35

Nole u nedelju igra za 40. Masters titulu: Rubljov ga mučio tri sata
Novak Đoković - Copyright Tanjug/AP Photo/Michel Euler

veličina teksta

Aa Aa

Novak Đoković će u nedelju protiv bugarskog tenisera Grigora Dimitrova igrati svoje 58. finale na ATP turnirima Masters serije. Najbolji teniser planete i po mnogima najbolji svih vremena, plasirao se u finale Pariza pošto je posle tačno tri sata pobedio Andreja Rublova 2:1 (5:7, 7:6, 7:5).

Đoković je odmah na startu meča napravio brejk, ali je motivisani Rus uzvratio i potom još jednim završio set. U drugom setu je srpski teniser propuštao brejk lopte, pa je odlučio taj-brejk, gde je Novak rivalu prepustio tri poena. U odlučujućem setu opet nije iskoristio prve dve brejk lopte, ali jeste kad je bilo najpotrebnije u finišu seta, za pobedu i 5:1 u međusobnom skoru.

Đoković je do sada u karijeri osvojio 39 masters titula i nalazi se ubedljivo na prvom mestu večne liste. Iza njega je Rafael Nadal sa 36, dok je Rodžer Federer karijeru završio na trećem mestu sa 28 trofeja.

Novak će u nedelju imati priliku da po sedmi put trijumfuje u Parizu, što takođe niko nikada nije uspeo. Marat Safin, koji je tri puta bio najbolji u francuskoj prestonici, je na drugom mestu.

Komentari (0)

Sport