Tenis

Srbija u podne kreće u borbu za finale Dejvis kupa: Italijani prva prepreka

Komentari

Autor: Euronews

25/11/2023

-

10:43

Srbija u podne kreće u borbu za finale Dejvis kupa: Italijani prva prepreka
Novak Đoković - Copyright Tanjug/AP Photo/Michel Euler

veličina teksta

Aa Aa

Teniska reprezentacija Srbije od 12 sati igra polufinale Dejvis kupa u Malagi protiv selekcije Italije, a ukoliko "orlovi" pobede "azure" u borbi za svetski tron sastaće se sa Australijom, koja je prethodno bila bolja od Finske u prvom polufinalu.

Iako se još uvek ne zna koga će selektor Viktor Troicki poslati na teren protiv Italijana, očekuje se da će Novaku Đokoviću pripasti čast da igra u singlu protiv Janika Sinera. Inače glavne zvezde italijanske reprezentacije i četvrti teniser sveta.

Njih dvojica sastali su se pet puta tokom karijere, dok će im ovo biti treći okršaj u poslednjih 15 dana. A, statistika je na strani Srbina, koji vodi u međusobnim duelima sa 4:1. Jedini put Novak je izgubio od Sinera u grupnoj fazi Završnog mastersa u Torinu, da bi ga na istom takmičenju, svega nekoliko dana kasnije, Đoković pobedio u borbi za titulu.

Prethodno su se sastali u polufinalu Vimbldona prošle godine, kao i u četvrtfinalu istog takmičenja 2022, a prvi meč odigrali su u osmini finala mastersa u Monte Karlu pre dve sezone.

Finale Dejvis kupa zakazano je za 26. novembar.

Komentari (0)

Sport