Tenis

Kecmanović doveo Srbiju na korak od finala Dejvis kupa: Sve je na Đokoviću

Komentari

Autor: Euronews

25/11/2023

-

14:41 >> 14:42

Kecmanović doveo Srbiju na korak od finala Dejvis kupa: Sve je na Đokoviću
Kecmanović doveo Srbiju na korak od finala Dejvis kupa: Sve je na Đokoviću - Copyright AP Photo/Lynne Sladky / AP Photo/Frank Franklin II

veličina teksta

Aa Aa

Miomir Kecmanović pobedio je Lorenca Muzetija u tri seta (6:7, 6:2, 6:1) i doneo Srbiji prvi poen u polufinalu Dejvis kupa protiv selekcije Italije, pa samo još jedna pobeda deli "orlove" od velikog finala sa Australijom. Šansu da pošalje Srbiju u samu završnicu takmičenja, imaće Novak Đoković, koji će uskoro odmeriti snage sa Janikom Sinerom. I to treći put u poslednjih 15 dana. A, ukoliko četvrti teniser sveta, kojim slučajem iznenadi Novaka, narednog finalistu odlučivaće dubl meč u kojem se sastaju par Đoković-Lajović i Sonego-Boleli.

Susret Kecmanovića i Muzetija trajao je nešto više od dva časa. Iako je Srbin izgubio uvodni set nakon slabije igre u taj-brejku, 55. teniser sveta uspeo je da dođe do preokreta protiv bolje rangiranog rivala (27) i donese Srbiji zlata vredan poen u borbi za "salataru". A, do njega je stigao u velikom stilu, prepustivši Muzetiju svega tri gema u poslednja dva seta.

TOK MEČA.

Sa boljom energijom i nekako većom željom Kecmanović je počeo susret i već na startu napravio brejk. Zatim je bio siguran na svom servisu, da bi potom propustio dve brejk prilike u trećem gemu da, uslovno rečeno, dokrajči Italijana i stekne ubedljivu prednost, pošto je do same završnice uvodnog seta uglavnom bio dominantan na svojim servisima. A, onda ga je sreća napustila u 10. gemu. Umesto da odservira za vođstvo na meču, Beograđanin je upao u kontra ritam, a Muzeti je napravio brejk i izjednačio na 5:5. Uvodni set je potom ušao u taj-brejk, gde je nakon serije mini-brejkova na obe strane, Italijan iskoristio treću set loptu (9:7) i poveo 1:0.

Drugi set odigran je u visokom ritmu, sa manje razmena i daleko većom incijativom Kecmanovića, koji rivalu nije dopustio nijednu priliku za brejk. Do petog gema, teniseri su uglavnom bili sigurni na svojim servisa, da bi onda 55. igrač sveta krenuo u potpuno ofanzivu. U maratonskom šestom gemu napravio je prvi brejk, a sigurnom igrom iza osnovne linije i dobrim riternom, osvojio je i naredna dva gema za izjednačenje na meču - 1:1.

Dobra igra iz prethodnog seta, dala je vetar u leđa Srbinu da nastavi u istom ritmu. Muzeti se u početku trudio, ali nikako nije imao rešenja za visoke procente ubačenog prvog servisa Kecmanovića. Sa druge strane, momak iz Beograda igrao je kao u transu i na riternu. Sve je vraćao Muzetiju, koji je u nedostatku pravih rešenja u napadu, izgubio veru da može da dođe do preokreta, pa je posledično i "položio oružje" u nastavku bez preterano velike borbe.

Srbija je tako napravila veliki korak ka borbi za svetski tron i "salataru", koji je poslednji i jedini put u svojoj istoriji osvojila 2010. godine. 

Komentari (0)

Sport