Tenis

Kirjos se poklonio Đokoviću kao nikada do sada: Najbolji teniser i jedan od najvećih sportista svih vremena

Komentari

Autor: Euronews

04/12/2023

-

17:45

Kirjos se poklonio Đokoviću kao nikada do sada: Najbolji teniser i jedan od najvećih sportista svih vremena
Novak Đoković i Nik Kirjos - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Australijski teniser Nik Kirjos ponovo je pohvalno govorio o Novaku Đokoviću. Ovaj put u intervjuu kod čuvenog Pirsa Morgana rekao je da je Đoković ne samo najbolji igrač "belog sporta" ikada, već i da je srpski teniser jedan od najvećih sportista svih vremena!

Kirjos i Đoković nisu oduvek bili u najboljim odnosima. Kontroverzni Australijanac proteklih godina u više navrata uzimao je srpskog tenisera "u usta", ali otkako su odigrali finale Vimbldona 2022, sve je počelo da se menja. "Bromansa" cveta, Kirjos je "promenio ploču" i sve češće obasipa Đokovića komplimentima, a sada je u hvalospevima otišao i korak dalje.

U intervjuu kod čuvenog britanskog novinara, Kirjos je rekao da je Đoković bez sumnje najveći teniser svih vremena, kao i da je jedan od najboljih sportista ikada.

"Ima 24 Grend slem titule, što je samo po sebi neverovatno, a mislim da ima snage da osvoji još koliko takvih trofeja. Novak je najbolji teniser svih vremena i mislim da ne dobija dovoljno zasluga za sve što je uradio za ovaj sport. Na ATP turu aktivan je skoro 20 godina", rekao je Kirjos i dodao:

"Osim toga, tenis je jedan od retkih sportova na svetu gde ne znate koliko će trajati meč, može trajati sat i po, četiri sata, planovi se menjaju. Morate biti sposobni da se prilagodite. Zato mislim da je Novak jedan od najvećih sportista u istoriji, nije kao u fudbalu gde igrate 90 minuta", rekao je bivši 13. teniser sveta.

Kirjos i Đoković susreli su se tri puta na ATP turu do sada. Austrlijanac je slavio u prva dva duela, na turniru u Indijan Velsu i Akapulku, dok je Novak bio bolji u finalu Vimbldona prošle godine u četiri seta.

Komentari (0)

Sport