Tenis

Novak lako protiv Nišikorija do polufinala Olimpijskiih igara

Komentari

Autor: Euronews

29/07/2021

-

12:25

Novak lako protiv Nišikorija do polufinala Olimpijskiih igara
Novak Đoković - Copyright Tanjug / AP Photo/Seth Wenig, Pool

veličina teksta

Aa Aa

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković, bez većih problema se plasirao u polfunale Olimpijskih igara u Tokiju, budući da je u dva seta bio bolji od domaćeg igrača Keja Nišikorija 6:2, 6:0.

Iako Japanac više nije na tako visoko nivou kao kada je pre nekoliko godina bio među 10 najboljih igrača sveta, očekivalo se da će na svom terenu pružiti malo jači otpor; Ali, jednosstavno, Novak mu nije dozvolio.

Đoković odmah na startu i prvog i drugog seta uzimao brejek rivalu i na taj način sticao psihološku prednost koja mu je omogućila da igra rasterećenije i opuštenije.

Dobro se retao, igrao raznovrsno, pogađao i neke veoma teške i zahtevne udarce, a gotovo svaki "dugačak" poen završavao je njegovim trijumfom, što je poptuno slomilo Nišikorija.

Šta više, stekao se utska da se pri rezultatu 3:0 u drugom setu već predao i da je samo otaljavao posao, a Đoković je rutinskom igrom uspeo da ostvari pobedu, ali i sačuva snagu za meč u konkurenciji miks dublova, koji oko 14.00 časova igra zajedno sa Ninom Stojanović, takođe za prolaz u polufinale. 

Komentari (0)

Sport