Tenis

Novak Đoković krenuo iz Marbelje ka novim titulama i rekordima: Najbolji teniser sveta svih vremena počeo pripreme

Komentari

Autor: Euronews

12/12/2023

-

21:23

Novak Đoković krenuo iz Marbelje ka novim titulama i rekordima: Najbolji teniser sveta svih vremena počeo pripreme
Novak Đoković - Copyright Twitter/TS Serbia

veličina teksta

Aa Aa

Prošao je kratak godišnji odmor Novaka Đokovića, jer slike i videa iz Marbelje pokazuju da se prvi reket sveta vratio na teren i u svojoj španskoj bazi počeo sa pripremama za novu sezonu.  

Sa starom i dobro poznatom ambicijom da stalno pomera lične granice u sportu, a samim tim i ispisuje istoriju "belog sporta", koju je već zadužio silnim rekordima, počev od najvećeg broja osvojenih Grend slemova (24).

Tri turnira serije 2.000 uzeo je ove godine, uz to je nadmašio konkurenciju na četiri manja turnira i podigao pobednički trofej na Završnom mastersu, što mu je sve skupa donelo osmo prvo mesto ATP liste na isteku godine. 

Neposredno pre odlaska na zasluženi predah od obaveza nastupio je na Finalnom turniru Dejvis kupa, na kom nije ispunio svoju i timsku želju da se Srbija uzme drugu timsku titulu u analima našeg tenisa. 

U opremi sa državnim grbom želi i da uzme olimpijsko zlato u Parizu sledećeg leta, odbrani tronove na Australijan openu, Rolan Garosu i US Openu, odnosno vrati se na isti na kraju "reketanja" na Vimbldonu. 

Pre nego što zvanično odigra prvi meč u novoj takmičarskoj godini i krene u sve te zacrtane pohode, Đokovića čeka egzibicija protiv Kalrosa Alkaraz u Saudijskoj Arabiji (26. decembar), a tri dana kasnije i Junajted kup (29. januar - 7. februar), na kom će nastupati sa kolegama i koleginicama iz Srbije. 

Komentari (0)

Sport