Tenis

Kakav šok: Đoković eliminisan u polufinalu Olimpijskih igara

Komentari

Autor: Euronews

30/07/2021

-

11:53 >> 12:01

Kakav šok: Đoković eliminisan u polufinalu  Olimpijskih igara
Novak Đoković - Copyright Tanjug/ AP Photo/Patrick Semansky

veličina teksta

Aa Aa

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković, nije uspeo da se plasira u finale Olimpijskih igara u Tokiju, budući da ga je u polufinalu savladao nemački predstavnik Aleksander Zverev 6:1, 3:6, 1:6.

Drugi polufinalni meč dana koji je odlučivao ko će se protiv Rusa Karena Hačanova boriti za zlatnu medalju u glavnom gradu Japana, sa pravom je okarakterisan kao finale pre finala, budući da je to bio susret dvojice bolje plasiranih polufinalista olimpijskog turnira, što su srpski i nemački teniser opravdali.

Vodili su veliku bitku, prepunu uspona i padova na obe strane, što je nekako i normalnio ukoliko se zna da su vremenski uslovi u Tokiju ponovo bili izuzetnoi teški za igru.

Novak je bio potpuno dominantan u prvom setu, kao i uvodnih nekoliko gemova drugog, a onda je, pri rezultatu 3:2 za najboljeg tenisera sveta i u situaciji kad je Đoković servirao za potvrdu brejka, Zverev drastično podigao nivo igre. Toliko je bio dobar da je pomalo zbunio Đokovića koji je praktično imao pobedu u džepu.

Momak rođen u Hamburgu je preuzeo inicijativu, igrao vrlo agresivno što mu je i donelo priliku da se u trećem setu bori za plasman u finale.

Na žalost, desetominutna pauza između drugog i trećeg seta, koja se u Japanu praktikuje zbog velike vrućine, nije poremetila Nemca. Nastavio je sa agresivnim stilom igre, gotovo da nije grešio, a u Đokovića se uvukla nervoza koja mu je, uz evidentan nedostatak energije, stvarala veliki pritisak i problem.

Novak do dašanjeg susreta na ovim Olimpijskim nije izgubio nijedan set, a rivalima je dopustio da trijumfuju samo u jednom njegovom servis gemu, ali se to naglo promenilo od pomenutog šestog gema drugog seta. Zverev je servirao fantastično, dok je s druge strane lako čitao Đokovićeve servise i kao od šale pravio brejkove.

Srpski teniser je tako propustio priliku da se plasira u finale i bori zta jedini veliki trofej u karijeri koji mu nedostaje, a uz to ostao je bez mogućnosti d apostane prvi teniser koji je osvojio Zlatni gslem, odnosno da u istoj godini trijumfuje na svim Grend slem turnirima i Olimpijskim igrama

Komentari (0)

Sport