Tenis

Đoković: Igrati protiv Alkaraza u Rijadu je sjajna stvar za sport

Komentari

Autor: Tanjug

26/12/2023

-

18:58

Đoković: Igrati protiv Alkaraza u Rijadu je sjajna stvar za sport
Novak Đoković na US Openu - Copyright Tanjug/AP Photo/Frank Franklin II

veličina teksta

Aa Aa

Rijad će u sredu 27. decembra biti teniski centar sveta jer će egzibicioni meč odigrati Novak Đoković i Karlos Alkaraz.

Španski mladi teniser je jedini uspeo da, bar na kratko skine sa mesta broj ejdan na ATP listi Đokovića, ali usledio je fantastičan revanš srpskog asa koji gazi 405. nedleju na čelu teniskog karavana i svake nedelje piše istoriju ovog sporta.

"I dalje se trudim da guram dokle mogu, da osvajam Grend slemove i budem kandidat za vrh svetske liste. Da ispisujem i dalje istoriju sporta. To je ono što me vodi, to je motiv. I dalje se veoma dobro osećam, u ovim godinama igrati jednu od najboljih sezona u karijeri, znate, to me tera da nastavim i vidim koliko će me to daleko dovesti", istakao je Đoković za Jurosport.

 

 

Dodaje da jedva čeka nastup na Australijan openu.

"Australijan open je moj najuspešniji turnir, svaki put kada pobedim, osetim dodatno kako mi samopouzdanje raste. Svake godine, kada se vratim, oživim ta sećanja na prethodne godine. Volim da igram na Australijan openu, u Rod Lejver areni, to mi je omiljeni teren. Nadam se da ću moći da igram kao i ranije, kao prošle godine. Tokom karijere sam imao mnogo uspeha, i očekujem da tako nastavim".

 

 

Na sutrašnji duel sa Špancem gleda kao na veoma važan za razvoj teniskog sporta.

"Igrati protiv Alkarasa, jednog od vrhunskih igrača i to ovde u Rijadu, to je sjajna stvar za ovaj sport. To samo pokazuje rastuću popularnost tenisa u ovom regionu", zaključio je najbolji igrač sveta.
 

Komentari (0)

Sport