Tenis

Spektakl u Rijadu može da počne: Novak Đoković i Karlos Alkaraz najvaljuju početak nove sezone

Komentari

Autor: Euronews

27/12/2023

-

11:29

Spektakl u Rijadu može da počne: Novak Đoković i Karlos Alkaraz najvaljuju početak nove sezone
AP Photo/Aaron Doster - Copyright Tanjug/(AP Photo/Aaron Doster)

veličina teksta

Aa Aa

Dva najbolja tenisera današnjice, Novak Đoković i Karlos Alkaraz od 16.00 časova igraju egzibicioni meč u Rijadu kao najavu nove sezone u "belom sportu".

Mladi Španac je jedini uspeo da, bar na kratko skine sa mesta broj jedan na ATP listi Đokovića tokom 2023. godine, ali usledio je fantastičan revanš srpskog asa koji gazi 405. nedelju na čelu teniskog karavana i svake nedelje piše istoriju ovog sporta koju će teško neko ponoviti u skorije vreme.

"Karlito će biti neko ko bi narednih 10 ili 15 godina mogao da vlada svetskim tenisom. On ima sve predispozicije da bude veliki šampion i lider. Verujem da ćemo od njega u budućnosti videti mnogo toga, tim pre što od moje generacije nije ostalo još mnogo igrača. Rodžer Federer više ne igra, Rafael Nadal je van terena bio celu 2023. godinu, a ja imam 36. godina, mada bih voleo da igram do 40, možda i duže. primera radi, Tom Brejdi je model kako neko i u poznim godinama može da postiže sjajne rezultate, što je on svakako činio", rekao je Đoković uoči ovog turnira.

Španac je boravak u Rijadu odlučio da iskoristi za što bolje upoznavanje grada, a tamošnjim novinarima se pohvalio i poznavanjem fudbala.

"Nikada nisam bio u Rijadu i zaista mi je drago što mogu da ga upoznam. Ne mogu da kažem da pratim fudbalsku ligu Saudijske Arabije, ali znam da ovde igra Kristijano Ronaldo i s vremena na vreme bacim pogled na neku utakmcu Al Nasera kada je on u timu", poručio je Alkaraz.

Komentari (0)

Sport