Tenis

Toni Nadal: Rafa je na šljaci i dalje bolji od Novaka, cilj mu je Rolan Garos

Komentari

Autor: Euronews

07/01/2024

-

09:44

Toni Nadal: Rafa je na šljaci i dalje bolji od Novaka, cilj mu je Rolan Garos
Toni Nadal: Rafa je na šljaci i dalje bolji od Novaka, cilj mu je Rolan Garos - Copyright Tanjug/AP Photo/Tertius Pickard

veličina teksta

Aa Aa

Povratak Rafaela Nadala na teniske terene je započet na odličan način sa dve pobede, ali je sve to pokvario poraz od Džordana Tompsona. Australijski teniser je savladao Nadala u četvrfinalu turnira u Brizbejnu i tako izazvao neka pitanja pred početak prvog Grend slem turnira u sezoni.

Deluje da se zato i oglasio Toni Nadal, stric i bivši trener nekadašnjeg svetskog broja jedan. On je optimista za ovu sezonu i kada je u pitanju nastup španskog tenisera na Australijan Openu.

"Prerano je za zaključke. Moj sinovac je odigrao dva dobra meča, mada Dominik tim nije isti igrač kakav je bio 2019. godine. Videćemo kako će to izgledati kada protiv Rafe budu igrali ozbiljniji protivnici. Ubeđen sam da će sve biti dobro, čak je početak po mom mišljenju bio iznad očekivanja. Potrebno je da se ide korako po korak, što je Rafa uvek radio", izjavio je.

 

 

On veruje kako će Nadal biti u potpunosti spreman za deo sezone na šljaci, gde je uvek beležio najbolje rezultate.

"Mislim da je i dalje sposoban da osvoji Rolan Garos. Prvo, to mislim jer sam njegov stric. Drugo, zato što pored njega ni Đoković kada je igrao najbolje na svetu svih vremena nije uspeo da dođe do trofeja. Rafa je na šljaci prosto bolji od Novaka. Ako uspe da dođe do potrebnog nivoua, biće prvi kandidat za trofej u Parizu. Osvajanje turnira na Rolan Garosu je njegov glavni cilj", istako je Toni.

U Parizu će se odigrati i Olimpijske igre, Nadalov stric je izjavio da postoji šansa da Španac zaigra u dublu kako bi osvojio zlato.

"Rafa je uvek bio jako motivisan kada igra za Španiju. Pogotovo jer će to biti u Parizu, gradu gde je imao toliko uspeha. U cilju da osvoji zlato, postoji šansa da igra i dubl sa Alkarasom. To bi bio par koji bi jako teško neko pobedio", ubeđen je Toni Nadal.

Australijan Open počinje 14. januara, još uvek nije sigurno da će Nadal nastupiti na prvom Grend slemu. Titulu će braniti Novak Đoković.

Komentari (0)

Sport