Tenis

Revolucija u "belom sportu", WTA i ATP postigli dogovor: Nema više tenisa posle 23 časa

Komentari

Autor: Tanjug

10/01/2024

-

16:00

Revolucija u "belom sportu", WTA i ATP postigli dogovor: Nema više tenisa posle 23 časa
teniski teren - Copyright Tanjug/AP Photo/Christophe Ena

veličina teksta

Aa Aa

Mečevi na ATP i WTA turnirima neće se više igrati posle 23 časa, saopšteno je posle dogovora Asocijacije teniskih profesionalaca (ATP) i Ženske teniske asocijacije (WTA).

U saopštenju ATP i WTA se navodi da je postignut dogovor o satnici na turnirima, kako mečevi u večernjem delu programa ne bi trajali do ranih jutarnjih sati. U saopštenju se podseća da se na turnirima povećao broj mečeva koji se završavaju iza ponoći. Takođe navedeno je da tokom takmičarskog dana na svakom terenu neće biti odigrano više od pet mečeva, kako bi se izbeglo da igrači do kasno ostaju na terenu, što je negativno uticalo na igrače i navijače.

Preporučeno je da u dnevnoj sesiji na jednom terenu bude odigrano tri meča, a u večernjem terminu dva. Međutim, uz dozvolu supervizora, mečevi će moći da počinju i posle 23 časa, a organizatori turnira će moći da traže izuzeće na osnovu vremenskih uslova ili lokalne kulturne tradicije u izuzetnim okolnostima.

Predloženo je da noćni program turnira počne najkasnije u 19.30 sati, a idealno bi bilo oko 18.30 časova. Nova pravila će biti testirana tokom 2024, a dalja revizija biće obavljena krajem godine.

Grend slem turniri imaju sopstvena pravila i na njih neće uticati nova pravila.

Komentari (0)

Sport