Tenis

Održan žreb za Australijan Open: Đoković odbranu trofeja kreće od duela protiv kvalifikanta, ali još ne zna kog

Komentari

Autor: Euronews

11/01/2024

-

09:31

Održan žreb za Australijan Open: Đoković odbranu trofeja kreće od duela protiv kvalifikanta, ali još ne zna kog
Novak Đoković - Copyright MN Press

veličina teksta

Aa Aa

Organizatori prvog Grend slema u sezoni, Australijan Opena održali su u noći između srede i četvrtka žreb za turnir koji počinje 14. januara, a on je odredio da branilac trofeja i najbolji svetski teniser, Novak Đoković u prvom kolu igra protiv kvalifikanta.

U potencijalnom drugom krugu, najverovatnije bi ga čekao domaći predstavnik Aleksej Popirin koji u prvom kolu igra sa zemljakom Markom Polmansom kome su organizatori dodelili vajld kard.

U četvrtfinalu bi ga najverovatnije sačekao duel sa Stefanosom Cicipasom, a izbegao bi mogući susret sa Aleksandrom Zverevim sve do finala, a u borbi zatrofej bi mogao da se sastane i sa najbližim konkurentom Karlosom Alkarazom koji će se na startu takmičenja sastati sa Rišarom Gaskeom.

Đoković će u Melburnu braniti titulu i pokušati da osvoji  svoj 25. grend slem, a takmičenje na Australijan openu će se održati od 14. do 28. januara.

Za protivnike u prvom kolu kvalifikanta je dobio i Dušan Lajović, Laslo Đere će igrati protiv Artura Kazoa, a u slučaju prolaska u narednu rundu takmičenje potencijalni rival mu je Holger Rune, dok će se Miomir Kecmanović na otvaranju turnira sastati sa Josukeom Vatanukijem, 73. igračem na ATP listi iz Japana. 

Komentari (0)

Sport