Tenis

Đoković protiv mladog Hrvata na startu Australijan Opena: Lajovićev prvi rival stiže iz Italije

Komentari

Autor: Euronews

12/01/2024

-

10:44

Đoković protiv mladog Hrvata na startu Australijan Opena: Lajovićev prvi rival stiže iz Italije
Đoković protiv mladog Hrvata na startu Australijan Opena: Lajovićev prvi rival stiže iz Italije - Copyright Tanjug/AP Photo/Andy Wong

veličina teksta

Aa Aa

Najbolji svetski teniser Novak Đoković će u prvom kolu Australijan opena igrati sa mladim hrvatskim teniserom Dinom Prizmićem.

Hrvat je, posle Marijana Navonea iz Argentine (5:7, 6:3, 6:2) i sunarodnika Dujea Ajdukovića (7:5, 6:0), rano jutros pobedio Tunišanina Aziza Dugaza sa (6:3, 6:4) i tako kompletirao put kroz kvalifikacije.

Prema ranije utvrđenom rasporedu takmičenja meč prvog kola branilac trofeja u Melburnu i 178. tenisera na svetu kojem će ovo biti debitantski nastup na nekom Gren slemu. Će biti odigran u nedelju, 14. januara na "Rod Lejver areni".

U potencijalnom drugom krugu Australijan Opena Đoković bi najverovatnije mogao da se sastane sa domaćim predstavnikom Aleksejom Popirinom koji u prvom kolu igra sa zemljakom Markom Polmansom kome su organizatori dodelili vajld kard.

U četvrtfinalu bi ga najverovatnije sačekao duel sa Stefanosom Cicipasom, a izbegao bi mogući susret sa Aleksandrom Zverevim sve do finala, a u borbi zatrofej bi mogao da se sastane i sa najbližim konkurentom Karlosom Alkarazom koji će se na startu takmičenja sastati sa Rišarom Gaskeom.

Za protivnike u prvom kolu kvalifikanta je dobio i Dušan Lajović, a u pitanju je Italijan Đulio Cepijeri, Laslo Đere će igrati protiv Artura Kazoa, a u slučaju prolaska u narednu rundu takmičenje potencijalni rival mu je Holger Rune, dok će se Miomir Kecmanović na otvaranju turnira sastati sa Josukeom Vatanukijem, 73. igračem na ATP listi iz Japana.

Komentari (0)

Sport