Tenis

Miomir Kecmanović nakon preokreta savladao Japanca: U drugom kolu ga čekaju Hidžikata ili Štruf

Komentari

Autor: Euronews

15/01/2024

-

12:20

Miomir Kecmanović nakon preokreta savladao Japanca: U drugom kolu ga čekaju Hidžikata ili Štruf
Miomir Kecmanović nakon preokreta savladao Japanca: U drugom kolu ga čekaju Hidžikata ili Štruf - Copyright Tanjug/AP Photo/Louise Delmotte

veličina teksta

Aa Aa

Miomir Kecmanović je nakon preokreta savladao Japanca Josuke Vatanukija 3:1 (4:6, 7:5, 6:3, 6:4) i plasirao se u drugo kolo Australijan opena.

Loše je Kecmanović ušao u meč. Nije mu odgovarao ritam koji je nametnuo protivnik, što je došlo di izražaja pri rezultatu 3:3 kada je Vatanuki iskoristio drugu brejk loptu na meču. Do kraja seta je održao brejk prednosti i stigao do vođstva.

Verovatno najneizvesniji bio je drugi set. Oba tenisera su uspevala da zadrže svoj servis i kada se činilo da ćemo gledati taj-brejk, srpski igrač je "dodao gas" i na samom kraju seta stigao do brejka koji mu je doneo izjendačenje.

Vidljivo je bilo da je to poprilično uzdrmalo Japanca. Nije više bilo one smirenosti iz prvog seta u njegovim udarcima. To je Kecmanović iskoristio i napravio rani brejk u trećem setu koji je održao do kraja i poveo. Vatanukijev poslednji trzaj dogodio se na samom početku četvrtog seta kada je poveo sa 2:0 na startu, ali je Miša odmah uzvratio serijom 3:0 u gemovima i prešao u vođstvo. Do kraja meča, Kecmanović je smireno držao svoj servis, distancu jednog brejka i tako došao do preokreta i pobede u prvom kolu Australijan Opena.

Srpski teniser će u drugom kolu igrati protiv pobednika iz duela Rinkija Hidžikate i Jana Lenarda Štrufa. Njihov meč je i dalje u toku.

Komentari (0)

Sport