Tenis

Kecmanović ima šansu sa Alkarazom: Novak Đoković daje vetar u leđa mlađem zemljaku

Komentari

Autor: Euronews

21/01/2024

-

22:23

Kecmanović ima šansu sa Alkarazom: Novak Đoković daje vetar u leđa mlađem zemljaku
Miomir Kecmanović - Copyright Tanjug/AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake

veličina teksta

Aa Aa

Najbolji teniser sveta Novak Đoković izjavio je danas u Melburnu da njegov sunarodnik Miomir Kecmanović ima šanse da pobedi Španca Karlosa Alkaraza u osmini finala Australijan opena. 

Alkaraz i Kecmanović boriće se sutra od devet časova na Rod Lejver areni za četvrtfinale Australijan opena. Njih dvojica su odigrali jedan međusobni duel u karijeri i to 2022. godine na Mastersu u Majamiju, a Španac je posle velike borbe slavio 6:7 (5:7), 6:3, 7:6 (7:5).

"Miša je igrao fenomenalno, izvukao poslednja dva meča u pez setova, spašavao meč lopte protiv Jana Lenarda Štrufa i Tomija Pola. I to protiv Nemca na manjem terenu, gde su drugačiji uslovi - brža podloga, pa samim tim i brža igra. Izuzetno mi je drago da je ušao u četvrto kolo i smatram da je to potpuno zasluženo, jer je veliki radnik i veoma posvećen i koliko se trudi da napreduje. Na neki način me ne iznenađuje što beleži odlične rezultate. On je najavio da će ovo da bude njegova godina i sa time se slažem. Mislim da će ovo biti njegova sezona i da će je obeležiti možda i sa njegovom najvećom pobedom do sada - sutra protiv Alkaraza", rekao je Đoković.

On je istakao da Kecmanović dobro poznaje Alkaraza.

"Naravno, biće izuzetno teško, jer je Alkaraz jedan od najboljih igrača na svetu i znamo kakav kvalitet poseduje. Miša ga dobro poznaje i siguran sam da će ga dobro analizirati. Mislim da će biti fizički spreman i da je to jako bitno jer će tu biti dosta iscrpljujućih dugih razmena u meču koji bi mogao da traje tri, četiri, pet sati - koliko god. Apsolutno mislim da ima šansu u tom meču, jer ima izuzetno čvrstu igru sa osnovne linije", naveo je najbolji teniser sveta.

On je podsetio da je Kecmanović dobro servirao na meču protiv Pola.

"Vidim da je napravio značajan napredak i u servisu, gde sada servira i preko 200 km/h. Juče sam u par navrata video da je odservirao asove, koji pre možda nisu bili karakteristični za njega. Ako bude dobro servirao, to će mu mnogo pomoći, jer će na takav način uspeti da osvoji te toliko potrebne 'lake, slobodne poene' i time takođe vrši konstantan pritisak na Alkaraza. Važno je da time ima i varijacije u igri, ali i da je u poziciji da Alkarazu oduzima vreme i ne da mu da se razigra", rekao je Đoković.

"To su sve taktičke stvari koje on i njegov tim već dobro znaju, ali je mnogo lakše nešto reći i planirati nego to izvesti na terenu - pogotovo ako igrate protiv tako kvalitetnog igrača", zaključio je Kecmanović.

Komentari (0)

Sport