Tenis

Novak odao tajnu Kirjosu: Popneš se na moje drvo, okreneš naglavačke 33 minuta i 33 sekunde i osvojićeš Grend Slem

Komentari

Autor: Euronews

23/01/2024

-

10:49

Novak odao tajnu Kirjosu: Popneš se na moje drvo, okreneš naglavačke 33 minuta i 33 sekunde i osvojićeš Grend Slem
Novak odao tajnu Kirjosu: Popneš se na moje drvo, okreneš naglavačke 33 minuta i 33 sekunde i osvojićeš Grend Slem - Copyright Tanjug/(AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake)

veličina teksta

Aa Aa

Novak Đoković je i deveti put pobedio u karijeri Tejlora Frica, 11. put ušao je u polufinale Australijan opena. Isprsio se Amerikanac, osvojio drugi set, uspevao da spase 15 brejk lopti, a kada je prvi put izgubio servis gledao je moć svetskog broja jedan.

Publika na Rod Lejver Areni je bila oduševljena kada je Nik Kirjos sišao sa komentatorske tribine da intervjuiše Novaka jer su znali da im sledi nezaboravan šou.

"Treba mi mikrofon. Dobro je videti te. Dobro izgledaš u komentatorskoj kabini, ali nadam se da ćemo te uskoro videti ovde sa reketom. Koje je bilo pitanje? Dobro je servirao, odmah pored linije, terao me da se branim. Teško je bilo da pronađem tajming, sunce je bilo visoko, bilo je teško, bili smo izmoreni. Aplauz za Frica. Igrao je fantastičan tenis na turniru", rekao je Novak.

Propustio je srpski as 15 brejk lopti...

"Tejlor ima jedan od najboljih servisa na svetu. Gledao sam ga protiv Cicipasa. Teško je igrati protiv njega kad tako servira. Uspeo sam da mu oduzmem servis kada je trebalo, u trećem i četvrtom setu. Podigao sam nivo igre, dobro sam servirao, imao sam više as servisa od njega što je iznenađujuće. Imao je Fric dobar plan igre, pritiskao me, imao sam mnogo problema i fizički, mentalno, emotivno. Kad je sunce zašlo, bolje sam se osećao u trećem i četvrtom setu. Bilo je mnogo trčanja, imao sam mnogo brejk prilika, ali on je sjajno odgovarao bekend vinerima. Ipak, uspeo sam da pobedim".

 

 

Janik Siner ili Andre Rubljov su mu ribali za plasman u finale.

"Sinier i Rubljov su u sjajnoj formi. Gledao sam Andreja protiv De Minora, imali su neverovatan nivo razmene udaraca. Siner igra fantastično, najbolje u karijeri. Očekujem ga na najvišem novu. Ali, da uzememo ja i ti kokice, da legnemo na sofu i gledamo taj meč".

Poželeo je Kirjos da mu Novak pokaže to tajnovito čudesno drvo u bašti Melburna, kako bi konačno bio zdrav.

"Pokazaću ti, ali ne smeš nikome da kažeš. To je tajna. Poneš se na njega, okreneš se naglavačke, visiš 33 minuta i 33 sekunde i onda ćeš osvojiti Grend Slem", zaključio je intervju Novak.

Komentari (0)

Sport