Tenis

Novak Đoković 415. nedelju na čelu ATP liste: Kao najbolji na svetu započinje turnir u Indijan Velsu

Komentari

Autor: Euronews

04/03/2024

-

09:45

Novak Đoković 415. nedelju na čelu ATP liste: Kao najbolji na svetu započinje turnir u Indijan Velsu
Novak Đoković 415. nedelju na čelu ATP liste: Kao najbolji na svetu započinje turnir u Indijan Velsu - Copyright Tanjug/AP Photo/Trevor Collens

veličina teksta

Aa Aa

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković učestvovaće ove nedelje na turniru u Indijan Velsu i to posle pet godina pauze, čime započinje američku turneju, a takmičenje u Sjedinjenim Američkim Državama dočekuje kao lider na ATP listi i na tom mestu započinje 415. nedelju.

Nole je u odnosu na prošlu sedmicu izgubio 180 bodova, pa ih sada ima 9.675, dok njegov prvi pratilaca Karlos Alkaraz na svom kontru ima 8.805.

Na trećoj poziciji se nalazi Janik Siner iz Italije, četvrti je ruski predstavnik, Danil Medvedev, a njegov sunarodnik Andrej Rubljov je nakon diskvalifikacije sa turnira u Dubaiju peto mesto prepustio nemačkom teniseru Aleksanderu Zverevu, dok je on sada na šestom mestu.

Sedmi teniser sveta i ove sedmice je Danac Holger Rune, iza njega je Hubert Hurkač iz Polsjke, a Kasper Rud je skočio na devetu poziciju, dok je Australijanac Aleks de Minor pao na 10. uprkos činjenici da je u finalu turnira u meksičkom Akapulku savlado upravo norveškog kolegu.

Drugi reket Srbije i dalje je Laslo Đere na 36. poziciji, Miomir Kecmanović je na 47. mestu, a Diušan Lajović je 56. igrač na planeti.

Komentari (0)

Sport