Tenis

Novak Đoković protiv Vukića kreće u bitku za Masters titulu u Indijan Velsu

Komentari

Autor: Euronews

07/03/2024

-

22:32

Novak Đoković protiv Vukića kreće u bitku za Masters titulu u Indijan Velsu
Novak Đoković protiv Vukića kreće u bitku za Masters titulu u Indijan Velsu - Copyright Tanjug/(AP Photo/Asanka Brendon Ratnayake)

veličina teksta

Aa Aa

Novak Đoković sačekao je rivala u drugom kolu Mastersa u Indijan Velsu, pošto je Australijanac Aleksandar Vukić večeras savladao Šintara Močizukija iz Japana - 2:0 (7:6, 7:6) i dobio čast da prvi put u karijeri ukrsti rekete sa najboljim teniserom svbeta svih vremena.  

Osvajač rekordna 24 Grend slema oslobođen je obaveza u prvoj rundi, dok je u drugoj za rivala dobio kolegu crnogorskog porekla, sa 69. pozicije na ATP listi i 48. mestom kao najboljim rankingom u karijeri.

Dvadesetsedam godina star kolega lidera u svetskom poretku singl igrača dobro se pomučio u svom meču sa kolegom iz "zemlje izlazećeg sunca", o čemu govori podatak da je i prvi i drugi set uzeo tek u taj-brejku.

U oba dela meča viđen je samo po jedan brejk, da bi u prvom doigravanju Vukić manje, više rutinski slavio (7:4), dok je u drugom morao da odbija žestoke napade Japanca (8:6) ne bi li zaslužio da stane na crtu skoro deceniju starijem Novaku.

Komentari (0)

Sport