Tenis

Đoković posle tri seta savladao Vukića i plasirao se u treće kolo Indijan Velsa

Komentari

Autor: Euronews

10/03/2024

-

09:00

Đoković posle tri seta savladao Vukića i plasirao se u treće kolo Indijan Velsa
Novak Đoković - Copyright Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill

veličina teksta

Aa Aa

Najbolji teniser sveta Novak Đoković uspešno je startovao na Mastersu u Indijan Velsu, pošto je u drugom kolu savladao Australijanca Aleksandra Vukića 6:2, 5:7, 6:3.

Bio je ovo odličan test za srpskog asa na početku pohoda na titulu u Indijan Velsu, budući da je Vukić odličan server, što je stvaralo Đokoviću dosta problema, pogotovo u drugom setu.

Ali, krenimo redom. Vukić je iz svlačionice izašao sa dozom straha i odmah pretpreo brejk, što je Đoković odlično iskoristio, kontrolisao je meč i sa još jednim brejkom rutinski došao do početne prednosti.

Australijanc se onda malo na drugom najvećem teniskom terenu na svetu opustio i počeo da igra mnogo jednostavnije. Kada god bi ubacio prvi servis dobio bi poen, dok je na drugi imao mnogo problema, ali Đoković to nije uspeo da iskoristi, čak šta više i sam je pretpreo brejk, te je Vukić poveo sa 3:0. Ekspresno se vratio Novak u igru, ali je ponovo u 12. gemu pretrpeo brejk i meč je ušao u treći, odlučujući set.

Treći deo igre bio je izrazito napet sve do petog gema kada je Đoković oduzeo servis rivalu, i posle toga mirno priveo susret kraju za svoju 400. pobedu na Masters turnirima.

Njegov naredni rival biće mu "laki luzer", Italijan, Luka Nardi, koji je bio bolji od Kineza Džidžena Džanga 6:3, 3:6, 6:3.

Đoković se vratio u Indijan Vels posle pet godina, a na ovom turniru osvojio je pet titula.

Komentari (0)

Sport