Tenis

Novak Đoković organizuje teniski Ol-star? Možda se dogodi već 2025. godine

Komentari

Autor: Euronews

15/03/2024

-

18:59

Novak Đoković organizuje teniski Ol-star? Možda se dogodi već 2025. godine
Novak Đoković - Copyright Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill

veličina teksta

Aa Aa

U svim popularnim sportovima u Sjedinjenim Američkim Državama postoji Ol-star gde najbolji igrači lige igraju egzibicionu utakmicu. Postoji velika šansa da tako nešto imamo i u tenisu, barem ako je verovati Džonu Verthajmu.

Američki novinar je intervjusao Novaka Đokovića krajem 2023. godine u emisiji "60 minutes", a gostujući u podkastu "Served" kod Endija Rodika, otkrio je da već postoji plan za teniski Ol-star. 

"Svi žele teniski ol-star meč, zar ne? Takmičenje u veštinama, nadmetanje muškaraca, žene, sve to – da slavimo naš sport. Znate li koje bi bilo dobro vreme za to? Neposredno pre Indijan Velsa. Svi su srećni, došli su na jug Kalifornije. Čuo sam da se Novak baš zainteresovao za to. Nije ovo samo kao ’Hej, trebalo bi da imamo ol-star meč’. Postoji i logo, neko mi je pokazao, traži se već i objekat, najverovatnije u Los Anđelesu…", izjavio je Verthajm.

Rodik je upitao sagovornika da li to znači da će upravo Đoković preuzeti organizaciju projekta na sebe.

"Tako je. Delimično zato što on uvek traži načine da uključi igrače, da poveća svoju zaostavštinu, ali to je takođe i pametna poslovna odluka. Ko ne bi želeo da vidi Koko da pokuša da gađa u metu ili Emu kako sprinta, ko servira najbrže itd… Novak se baš zainteresovao za to. Rečeno mi je da već traži mesto za održavanje u južnoj Kalifornij. Ponavljam, logo već postoji. To nije samo neki trenutni hir, radi se na tome. Možda to može da se dogodi čak već 2025. godine", rekao je Verthajm.

Uprkos tome, Đokoviću je trenutno u fokusu samo njegova igračka karijera. Najbolji teniser sveta ima nešto slabiji start godine, nešto na šta nije navikao. Izvesno je da će propustiti ATP turnir u Majamiju, dok će na teren izaći tek početkom aprila u Monte Karlu.

Uprkos tome, srpski teniser je i dalje na prvom mestu ATP liste i prethodnog ponedeljka je započeo 416. nedelju na prvom mestu. To bi značilo da je punih osam godina proveo na poziciji broj jedan.

 

Komentari (0)

Sport