Tenis

Holger Rune "trenira" Novaka Đokovića za Masters u Monte Karlu

Komentari

Autor: Euronews

02/04/2024

-

15:26

Holger Rune "trenira" Novaka Đokovića za Masters u Monte Karlu
Holger Rune - Copyright Tanjug/(AP Photo/Christophe Ena)

veličina teksta

Aa Aa

Koliko god ima ljutih rivala na terenu i van njega, Novak Đoković ima veliki broj obožavalaca njegovog lika i dela, pa se tako mlađani kolega najuspešnijeg tenisera sveta svih vremena, Holger Rune, pohvalio zajedničkim vremenom provedenim sa Srbinom.

Danac se oglasio iz Monte Karla, u kom uskoro počinje prvi sezonski Masters na šljaci, a gde i ove sezone sparinguje sa svojim najvećim profesionalnim uzorom. Presrećan što ima priliku da i mimo povremenih turnirskih mečeva uči o tenisu i životu od jedinog vlasnika 24 Grend slem titule.

Sedmi reket sveta izabran je i ovog aprila za trening takmaca vlasnika svih najvažnijih rekorda u istoriji "belog sporta", o čemu je ponosno izvestio svoje pratioce na X platformi. Inače, njih dvojica imaju zajedničku istoriju od pet duela.

Dva puta je slavio 20-godišnjak sa severa Evrope, a jednom više Đoković, koji je van ATP tura još od eliminacije u 3. kolu Mastersa u Indijan Velsu, posle čega je odustao od nastupa na takmičenju iste serije u Majamiju. 

U međuvremenu je sve iznenadio prevremenim raskidom saradnje sa Goranom Ivaniševićem, nakon godina berićetne saradnje, pa njegov rad u Monte Karlu nadzire penzionisani srpski teniser Nenad Zimonjić, uz pomoć kondicionih stručnjaka i fizioterapeuta. 

Komentari (0)

Sport