Tenis

Cicipas "slomio" Sinera i čeka rivala u finalu Mastersa u Monte Karlu.

Komentari

Autor: Euronews

13/04/2024

-

16:26

Cicipas "slomio" Sinera i čeka rivala u finalu Mastersa u Monte Karlu.
Cicipas "slomio" Sinera i čeka rivala u finalu Mastersa u Monte Karlu. - Copyright Tanjug/AP Photo/Dita Alangkara

veličina teksta

Aa Aa

Stefanos Cicipas pobedio je Janika Sinera 2:1 (6:4, 3:6, 6:4) i plasirao se u finale Mastersa u Monte Karlu gde ćega boljeg iz duela Novaka Đokovića i Kaspera Ruda. Meč je trajao dva sata i 39 minuta, igrao se odličan tenis a presudile su nijanse. Cicipas je posle Alkaraza tek drugi teniser od novmbra kojije uspeo da savlada Sinera.

Cicipas je dobio prvi set 6:4. Napravio je Grk brejk u trećem gemu, a zatim sigurniom igrom na svoj servis nije dozvilio Sineru nijednu brejk loptu u prvom setu, što je zaista raritet kada je Italijan u pitanju u poslednjih devet meseci.

Ali, prvu brejk loptu i to u durgom gemu drugog seta Siner je rešio, poveo je 3:0, a Cicipas do kraja seta nije uspeo da vrati brejk iako je imao priliku u sedmom gemu. Siner je iskoristio drugu set loptu i slavio 6:3.

Osvajač Australijan opena je brejkom otvorio treći set. Igrao je odlično, sa mnogo samopouzdanja, ali je u šestom gemu osetio određenu nelagodnu pri vođstvu 4:2. Posle medicinske pomoći, Cicipas je brzo smanjio na 4:3, a u osmom gemu brzo stigao do 40:15. Siner je spasio čak četiri brejk lopte ne i petu za 4:4. Na talasu dva osvojena gema, Cicipas je brzo stigao do 5:4 i prilike da dobije meč. Iskoristio je nervozu Sinera zbog nekih sudijskih odluka i slavio 6:4. 

Komentari (0)

Sport